Yalova EBRU SANATI ASYA’YA UZANDI

EBRU SANATI ASYA’YA UZANDI

01.12.2015 - 16:11 | Son Güncellenme:

.

EBRU SANATI ASYA’YA UZANDI

Türkiye’nin önemli Ebru sanatçılarından Suna Koçal, Bahreyn Kültür Bakanlığı ve Bahreyn Türk Büyükelçiliği tarafından düzenlenen organizasyonla Bahreyn Kraliyet Üniversitesi’nde ebru, tezhip ve minyatür dersleri veriyor.
Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli ebru sanatçılarından biri olarak gösterilen Suna Koçal, Türkiye’yi ebru sanatıyla Bahreyn’de temsil ediyor. Bahreyn Kültür Bakanlığı ve Bahreyn Türk Büyükelçiliği tarafından düzenlenen organizasyonla Bahreyn’e giden Koçal, Kraliyet Üniversitesi’nde öğrencilerine ebru, tezhip ve minyatür dersleri veriyor. Bahreynli otistik çocuklara da 1 günlük ebru dersi veren Suna Koçal büyük ilgi gördü.
Koçal, Bahreyn Kraliyet Üniversitesi’nde sürdürdüğü eğitimler esnasında üniversite rektörlüğü tarafından öğretim görevlisi olarak Bahreyn’de kalması ve eğitimleri devam ettirmesi teklifi de aldı. Öte yandan, Koçal’ın çalışmalarının yer aldığı bir de sergi açıldı. Ebru, tezhip ve minyatür sanatı ile oluşturulan eserlerin yer aldığı serginin açılışına Türkiye Bahreyn Büyükelçisi Hatun Demirer, Bahreyn Kültür Bakanlığından Saikha Mai Bint Mohammed Al Khalifa, Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer, THY Bahreyn Müdürü Serhan Asay, Turkish Cultural and Social Society Bahrain Başkanı Sebahat Koksal Işık ile Bahreyn Kraliyet Ailesi temsilcileri ve sanat çevresinden çok sayıda davetli de katıldı.