Balıkesir Eczacı, Doktor Ve Öğretmen Çiftçiliği Öğrendi

Eczacı, Doktor Ve Öğretmen Çiftçiliği Öğrendi

29.03.2018 - 15:29 | Son Güncellenme:

.

Eczacı, Doktor Ve Öğretmen Çiftçiliği Öğrendi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde ’Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği’ kursuna 19 il den 120 kursiyer katıldı. 9 günlük kurs sona ererken, kursiyerlere, Çiftçi Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK) ve Burhaniye Halk Eğitim Merkezi tarafından 20 Martta başlatılan kursun sona ermesi nedeniyle düzenlenen sertifika törenine Balıkesir Büyükşehir Başkan Yardımcısı Dinçer Orkan, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gömeç Belediyesi Başkan Yardımcısı Eşref Uslu, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ve kursiyerler katıldı.
Kursa, 19 ilden katılan eczacı, doktor, biyolog, veteriner hekim gibi farklı meslek gruplarından 120 kursiyer kursu bitirmenin mutluluğunu yaşadı.
Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Başkan Yardımcısı Dinçer Orkan, kursa katılan vatandaşlara teşekkür etti. Orkan,” Sizler bu gün 9 günlük eğitimi tamamladınız. Kursumuza 19 ilden 120 kişi katıldı. Hepiniz belgelerinizi aldınız. Kursiyerlerimizin çoğunluğunu kadınlar oluşturmaktadır. Bu da ayrıca bizi sevindiriyor. Gelecek tarımda ve toprakta. Kırsal Hizmetler Daire Başkanımız Ahmet Mekin Tüzün ve ekibine teşekkür ediyorum. Kurslarımız devam edecek” dedi.
Her il den insanımıza ev sahipliği yapabilmenin onurunu yaşadıklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ise, "İdareci olarak bizim görevimiz bireyin gelirini artırmaktır. Bunun için bu tür kursları çok önemsiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Emekli Albay Selahattin Güvenç’de,”Kursta çok güzel şeyler yaşadık. Ülkemizde tıbbı ve aromatik bitkiler çok çok önemli. Şimdiye kadar ülkemiz bu konuda gerekli atılımı yapamadı. Ancak, bundan sonra tıbbı ve aromatik bitkiler öne çıkacak. Avrupa da bulunan 6 bin adet endemik bitkiden 3 bin 400’ü bizim ülkemizde. Bunun için Avrupalı bizim bitkilerimize muhtaç. Bundan böyle elimizin altındaki altını değerlendireceğiz. 120 kursiyerin 71’i kadınlardan oluşuyor. Bu konuda diriliş başladı. Bunun merkezi de Burhaniye olacak. Burada çok heyecanlı bir gurup gördüm. Bunda böyle inanılmaz gelişmeler bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Kursiyerlerden emekli öğretmen Mine Müsteçaplıoğlu’da kursa katılmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, böyle bir eğitim beklemediğini ancak çok güzel şeyler öğrendiğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlerin belgeleri, Büyükşehir Başkan Vekili Dinçer Orkan, Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından verildi. Belge töreninin ardından toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yazarlar