Ege Edebiyatla dolu 9 güne hazır olun

Edebiyatla dolu 9 güne hazır olun

10.04.2018 - 01:33 | Son Güncellenme:

23. İzmir Kitap Fuarı, 14-22 Nisan günleri arasında Kültürpark’ta düzenlenecek. Sevilen kalemler, gazeteciler ve sanatçılar, kitapseverlerle buluşacak. 470 yayınevinin katılacağı organizasyona ufuk açıcı söyleşiler renk katacak...

Edebiyatla dolu 9 güne hazır olun

Her geçen yıl büyüyen ve güçlenen, kitapseverlere hayranı oldukları yazarlarla buluşma imkânı tanıyan İzmir Kitap Fuarı, bu yıl 23. kez kente edebiyat dolu günler yaşatacak. Tüm Fuarcılık Yapım A. Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan, geçtiğimiz yıl 450 bine yakın kişi tarafından ziyaret edilen, 150 etkinlik gerçekleştirilen ve 1700 imza günü düzenlenen fuar, bu yıl 470 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek, tam 120 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Aralarında Gülten Dayıoğlu, Doğan Hızlan, Canan Karatay, Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, Müjde Ar, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Tan, Altan Öymen, Doğan Cüceloğlu, Cemre Birand, Arif Keskiner, Ataol Behramoğlu, Yüksel Pazarkaya, Mavisel Yener, Sinan Canan, Doğu Yücel, Behiç Ak, Ercan Kesal, Cem Yılmaz, Teoman, İrfan Değirmenci, Aytül Akal, Hikmet Anıl Öztekin, Oya Baydar, Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Telli, Mine Soysal, İhsan Eliaçık, Sinan Meydan, İbrahim Kaboğlu, Mine Söğüt, Kemal Hamamcıoğlu, Ahmet Şimşirgil, İsmail Saymaz ve Hicabi Demirci’nin de bulunduğu pek çok değerli yazar, şair, oyuncu ve bilim insanı okurlarla buluşacak.

Haberin Devamı

Enver Ercan anılacak

Yakın zamanda yitirdiğimiz yayıncı ve şair Enver Ercan İzmir Kitap Fuarı’nda panellerle anılacak. 14 Nisan Cumartesi saat 14.15’te Özge Ercan’ın yönetiminde Metin Celâl, Kenan Kocatürk ve Filiz Nayır Deniztekin “Yayıncı ve Dergici Olarak Enver Ercan”, aynı gün saat 15.45’te de Mehmet Erte’nin yönetiminde Haydar Ergülen’in konuşmacı olacağı “Şair Enver Ercan ve Şiiri” isimli paneller düzenlenecek.

Farklı ülkelerden konuklar

Uluslararası yazarların da katılacağı Kitap Fuarı’nda yine dopdolu bir program sizleri bekliyor. Türkiye’de Soluğun Mucizesi kitabı ile tanınan Yunan yazar Dimitris Sotakis, İbrahim Arık ve Yılmaz Okyay ile birlikte 15 Nisan Pazar günü DeliDolu Yayınları’nın düzenlediği “Atina’dan Smyrna’ya Edebiyatın İzinde” isimli söyleşide konuşmacı olacak. TÜYAP ve Edebiyatçılar Derneği’nin 15 Nisan Pazar günü düzenleyeceği panelle de İtalya’dan konuklar ağırlanacak. Maria Ermelinda De Carlo, Donatella Bruno, Anna Sonia Cuna ve Rosa Lorena Guarascio pedagojik eğitimde yeni yaklaşımları tartışacak.

Haberin Devamı

İmza günleri

Fuarla ilgili en güncel haberleri, ulaşım bilgilerini, etkinlikleri, konuk yazarları ve imza günlerini www.izmirkitapfuari.com sitesinden ve facebook/kitapfuariizmir, twitter/kitapfuari ve instagram/kitapfuari hesaplarından takip edebilir, ayrıntılı etkinlik programı ve imza günleri listesine de web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Gleen Meade geliyor

İtalyan yazar ve yemek pişirme eğitmeni Rita Monastero, 20 Nisan Cuma günü “Unutulmuş Ekmekler, Eski Tatların Peşinde Adım Adım İtalya” etkinliğinde Oğlak Yayınları’ndan çıkan aynı adlı kitabı üzerine söyleşecek.

Polisiye edebiyatın önemli isimlerinden, dünyaca ünlü İrlandalı yazar Glenn Meade de, 21 Nisan Cumartesi günü Kırmızı Kedi Yayınevi’nin düzenlediği etkinlikte okurlarıyla söyleşecek ardından da kitaplarını imzalayacak.

Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı, her gün 11.00-20.00, fuarın son günü olan 22 Nisan Pazar günü ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.