Edirne EDİRNE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI TANRIKULU’NDAN ZABITA EKİPLERİNE TEBRİK:

EDİRNE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI TANRIKULU’NDAN ZABITA EKİPLERİNE TEBRİK:

02.09.2014 - 18:31 | Son Güncellenme:

.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI TANRIKULU’NDAN ZABITA EKİPLERİNE TEBRİK:

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne halkının zabıtalara karşı olan güvenini ve sevgisini gördüğü zaman çok mutlu olduğunu söyledi. Tanrıkulu, "Hiçbir zaman onlar hakkında negatif, kötü bir şikayet almadık" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Zabıta Haftası’nın 188’nci yılını kutladığını belirterek, "Zabıta arkadaşlarımıza, başta Zabıta Müdürümüz Mustafa Zogo beye olmak üzere hepsine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.
“ZABITA ARKADAŞLARIM BENİM YÜZÜMÜ HİÇBİR ZAMAN YERE DÜŞÜRMEDİLER”
Tanrıkulu, Edirne Belediyesi’nde zabıta biriminin önemli işler yaptığını hatırlatarak, "Edirne Belediyesi’nde zabıta gerçekten çok önemli işler yapıyor. Onlarla birlikte biz, sağlık, hijyen ve esnaf denetimlerine çıkıyoruz ve Edirne halkının zabıta arkadaşlara olan güvenini ve sevgisini gördüğüm zamanda çok mutlu oluyorum. Edirne Belediyesi olarak asıl amacımız, Edirne’de yaşayan halkın gece gündüz, huzuru, düzeni ve intizamı olduğu için zabıtamız bizimle birlikte bu konulara çok titizlikle davranıyor. Çünkü bütün işimiz Edirne halkının rahat edebilmesi ve Edirne’de yaşayan insanların güven, özenli ve özel bir şehirde olduklarını hissetmeleri. Bu durumu sağlamak için zabıta arkadaşlarımızın, genç, dinamik olmaları, eğitimli olmaları çok önemli. Çünkü biz onları çok sık eğitime alıyoruz. Şunu biliyorum ki, zabıta arkadaşlarım benim yüzümü hiçbir zaman yere düşürmediler, hiçbir zaman onlar hakkında negatif, kötü bir şikayet almadık. Bizim zaten asıl amacımız bu, bir işi yaparken iyi niyet ve samimiyet olacak. Bu iki kelimeyi ben kendime hayat rehberi yaptım ve bütün zabıta arkadaşlarımızda da iyi niyet ve samimiyet var. Bizim Edirne Belediyesi olarak sloganımız “Önce eğitim, sonra denetim.” Biz eğitimini vermediğimiz bir şeyi esnaf arkadaşlarımızdan istemiyoruz. Hijyen eğitimi, halkla ilişkiler eğitimi, öfkeyle kontrol eğitimi veriyoruz bundan sonra da biz gidip bunların yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Edirne Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Zogo da Edirne Zabıta Müdürlüğü olarak toplam 60 personelle, Edirne halkına en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını dile getirerek, "Şu an Edirne zabıtası 60 kişiyle çalışmakta. Tabi bu 60 kişinin bir bölümü Hal Müdürlüğü emrinde, bir kısmı Ulaşım Hizmetleri emrinde, bir kısmı Temizlik İşleri Müdürlüğü emrinde, bir kısmı Çevre Müdürlüğü, bir kısmı da imarla beraber müşterek kaçak inşaatla ilgili denetimlerde görev yapmakta" ifadelerini kullandı.
Zabıta Komiseri Savaş Çerkez ise kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye özen gösterdiklerini belirterek, "Edirne’de zabıtalık yapmak herkese nasip olmaz. Edirne esnafıyla, halkıyla bize anlayış gösteriyorlar. Biz esnaflarımızla herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Onlarla ilişkilerimizi zabıta-esnaftan ziyade, dostane havada yani bir abi-kardeş ilişkisiyle sorunları çözüyoruz" dedi.