Edirne EDİRNE’DE KORE SERGİSİ AÇILACAK

EDİRNE’DE KORE SERGİSİ AÇILACAK

29.09.2016 - 13:43 | Son Güncellenme:

.

EDİRNE’DE KORE SERGİSİ AÇILACAK

2016 Kore Milli Günü Haftası Kore Kültür Şenliği etkinlikleri kapsamında Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından, Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde, ‘Kral ve Kraliçenin Türkiye Gezisi’ isimli ‘Kore Saray Kıyafetleri ve Fotoğraf Sergisi’ Edirnelilerle buluşacak. İki ülke arasında geçmişe bağlı bir bağ olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Aynı cephede savaşmış iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek için her türlü desteğe hazırız” dedi.
Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, 2016 Kore Milli Günü Haftası Kore Kültür Şenlikleri kapsamında İstanbul, Edirne ve Kocaeli’nde sergi açacak.
‘Kral ve Kraliçenin Türkiye’ye Gezisi’ isimli sergi Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla 01 Ekim 2016 Cumartesi Günü saat 14.00’da Devecihan Kültür Merkezi’nde Edirneliler ile buluşacak.
Kore Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğu yetkililerinin geçtiğimiz Nisan ayında Edirne Belediyesi’ni ziyaret ettiğine dikkat çeken Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ‘Kral ve Kraliçenin Türkiye’ye Gezisi’ isimli serginin iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri artıracağını ve Edirnelilerin Kore kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacağını söyledi.
Aynı cephede savaşmış iki ülke halkları arasında özel bir bağ olduğunu ifade eden Gürkan, “Serginin iki ülke arasındaki dostluğu daha da pekiştireceğine inanıyorum. Edirne Belediyesi olarak iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirecek her türlü desteğe hazırız” dedi.