Edirne Edirne'de Öğrencilerin Yetenekleri Keşfedilecek

Edirne'de Öğrencilerin Yetenekleri Keşfedilecek

03.05.2017 - 15:35 | Son Güncellenme:

.

Edirnede Öğrencilerin Yetenekleri Keşfedilecek

Edirne’de öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda eğitim almalarını sağlayacak proje hazırlandı.
Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Edirne Yetenek Akademisi-Yetenekten Kariyere Projesi’nin eğitim programı Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, ’Edirne Yetenek Akademisi-Yetenekten Kariyere Projesi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, "Gençlerin yeteneklerinin erken yaşlarda tespit edilmesi son derece önemlidir. Öğrencilerin farklılıklarının ve yeteneklerinin keşfedilmesi ve bu doğrultuda kariyerine yön vermesi ve yön kalitesinin sağlanması için bireyi tanıma tekniklerinin arttırılması ve sonuçların mutlaka bir proje rehberlikleriyle değerlendirilmesi son derece önemlidir. Öğrencilerin ana sınıfında baskın yeteneklerini ortaya çıkarmak, yetenek alanlarında farkındalık kazandırmak ve velilerle ortak hareke etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

"Kıt olan sermayemizi berbat bir şekilde heba etmiş oluyoruz"
Edirne Valisi Günay Özdemir, yetenek konusunda "Kıt olan sermayemizi berbat bir şekilde heba etmiş oluyoruz" diyerek, "Ülkemize ve insanlığa faydalı bireyler yetiştirme konusunda önemli bir adım atacağız. Baktığımız zaman öğrenim ve meslek hayatımızda ne olacağımızı bilmeden, ne mesleği seçeceğimizi bilmeden, hangi konuda yeteneğimiz olduğunu bilmeden eğitim aldık. Şurada sorsam ‘Hangi konuda yeteneğinin olduğunu tespit edilip edilmediğini’ tahmin ediyorum yüzde 99’u herhangi bir şekilde yeteneğinin tespit edilmediğini ve tesadüfen bir yerlere bir şekilde geldiğimizi veya yeteneklerimizi tesadüfen keşfettiğimizi görüyoruz. Bu da şunu gösteriyor. Kıt olan sermayemizi berbat bir şekilde heba etmiş oluyoruz. İnsan beyni tüm dünyayı etkileyebilecek, yönlendirebilecek bir değere sahip. Biz bu değeri önceden anlayamazsak, buna göre yönlendiremezsek öyle zannediyorum ki insanlığa en büyük haksızlığı yapmış oluyoruz. Bütün çocukların, bütün gençlerin bir alanda ben üstün bir şekilde Rabbimin yarattığına inanıyorum. Rabbim her insana önemli bir konuda üstün bir yetenek vermiş" şeklinde konuştu.
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın da, Edirne Yetenek Akademisi-Yetenekten Kariyere Projesi hakkında bilgiler verdi.
Proje sayesinde Edirne’nin yetenek haritası çıkartılarak öğretmen ve veli farkındalığı oluşturulacak. Öğrencilerin yetenekli olduğu alanlarda gelişimlerinin sağlanacağı ’Edirne Yetenek Akademisi-Yetenekten Kariyere Projesi’nde velilere de öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkmasında konusunda bilgi verilecek.