Edirne Edirne'deki Fetö/Pdy Davası

Edirne'deki Fetö/Pdy Davası

21.06.2017 - 18:15 | Son Güncellenme:

İş adamları ve esnaflara yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 11'i tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi Sanıklardan 2'si tahliye edilirken diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Edirnedeki Fetö/Pdy Davası

EDİRNE (AA) - Edirne’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin iş adamları ve esnaflara yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 11'i tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan 2'sinin tahliye edilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın 11. celsesinde, tutuklu yargılanan Ali Süerkan, Beytullah Baykal, Fahrettin Top, Fatih Görkem Yördem, Kenan Yakar, Murat Topçu, Osman Okuyan, Osman Sağlık, Salih Öztürk, Seçkin Kalmaz, Tarık Altıerler ile avukatları hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanmasına rağmen başka bir suçtan dün tutuklanan İbrahim Arslan da duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Fatih Görkem Yördem, savunmasında, cemaat diye bildiği yapıyla darbeden bir sene önce tüm bağlantısını kestiğini savundu.

ByLock kullanmadığını, kullanan kişilerle de irtibatı olmadığını öne süren Yördem, "Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Adaletinize güveniyor ve tahliyemi talep ediyorum." dedi

Salih Öztürk ise hiçbir terör örgütüne sempati duymadığını, vatanını ve milletini seven bir insan olduğunu belirterek, ''Devletime bağlılığım yaşam tarzımdır ve duruşum nettir. Vatanımı ve milletimi seven birisiyim. Tutukluluğum sağlığımı bozmuş, maddi ve manevi kayıplara sebep olmuştur. Bu durum eşim ve çocuklarım için de cezaya dönüşmüştür. Adalete ve yüce mahkemenize güveniyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sanık Murat Topçu ise yazılı savunmasını okurken duygulandı. Topçu, savunmasını okuyamayınca savunmayı mahkeme başkanı okudu.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını savunup tahliyelerini isterken, sanık avukatları, müvekkillerinin üzerlerine atılı suçları işlemediklerini iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Topçu ve Ali Süerkan'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, bazı tanıkların dinlenmesi ve eksik olan dosyaların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Yazarlar