Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

09.10.2017 - 12:32 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Barış Parkı’nda devam eden yenileme çalışmalarını inceledi.

Haberin Devamı

Barış Parkı’nın yeni bir görünüme kavuşturulacağını ve daha modern bir şekilde Edirne halkına hizmet vereceğini ifade eden Gürkan, gölette kullanılan filtreme sistemiyle suyun kendini yenileyeceğini, böylelikle daha önce vatandaşları rahatsız eden kokunun da oluşmayacağını söyledi.

Gürkan, göletin özellikle yaz aylarında yaptığı kokudan dolayı vatandaşlardan şikayet aldıklarını belirterek, "Yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı gölette filtreleme sistemi kurduk. Yeni kurulan bu sistemle su kendini temizleyecek, koku oluşmasının da önüne geçilmiş olunacak." dedi.

Göletin çalışmalarının bittiğini şu anda 3 metre genişliğinde 900 metre uzunluğunda tartan zeminin yapıldığını kaydeden Gürkan, "Ekiplerimiz, Barış Parkı için yarasa tipi gölgelikler, gemi temalı çocuk oyun grubu; anne ve çocuğun birlikte sallanabilecekleri salıncak ve yeni oturma grupları hazırladı. Ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Yeni peyzaj çalışması ile Edirnelilerin gönül rahatlığıyla dinlenebileceği Barış Parkı’mız, eskiye oranla daha kullanışlı bir hale getirilecek" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

- KÜSİ Çalışma Grubu Koordinasyon toplantısı

Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubunun 9. Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

81 ilden gelen KÜSİ temsilcileri ve Tekirdağ’da bulunan tüm sanayi ve sanayi ile ilişkili kamu temsilcilerinin katıldığı toplantıda Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği’nin ve Ar-Ge Merkezlerinin uygulama örnekleri, sanayicilerin görüş ve önerileri ile KÜSİ faaliyetlerine ilişkin görüş ve öneriler değerlendirildi.

Toplantıya, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Elif Ünal katıldı.

- Rektör Tabakoğlu' ndan Rektör Şimşek'e ziyaret

Haberin Devamı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’ i ziyaret etti.

Ziyarette iki üniversite arasında yapılabilecek projelerden ve çalışmalardan bahsedildi.

Ayrıca Trakya Üniversiteler Birliğine üye dört üniversiteden ikisi olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi’nin TÜB kapsamında gerçekleştirebilecekleri çalışmalar üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

- Temiz enerji çalışmaları

Trakya Üniversitesinde temiz enerji çalışmaları sürüyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu, Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kaplan ve Yüksek Mimar Çelik Erengezgin Trakya Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti.

Ziyarete, Veziroğlu’nun tavsiyeleriyle gelen Erengezgin ile üniversiteye yapılması düşünülen ekolojik bina projesi ön çalışması yapıldı.

Prof. Dr. Yüksel Kaplan hidrojen enerjisi konusunda yapılacak Ar-Ge çalışmaları için bilgi verdi.