Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

15.12.2017 - 15:21 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'da düzenlenen "Kariyer ve sektör buluşmaları" programı devam ediyor.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Edirne Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Edip Ağaoğulları katıldı.

Ağaoğulları, yağ sanayinin ve işletmelerinin mevcut durumunu özetleyerek dış pazar hakkında bilgi verdi.

Markalaşma süreci ile ilgili tecrübelerini aktaran Ağaoğulları, küreselleşmenin sektörel etkilerinin özellikle yerel markaların korunarak lehimize çevrilebileceğine yönelik görüşlerini açıkladı.

Konferansın sonunda günün anısına Ağaoğulları'na plaket takdim edildi.

- Turizmciler Yunan konsolos'u ziyaret etti

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Sotiria Theocharidi'yi ziyaret etti.

Haberin Devamı

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Yunanistan'ın yeni Edirne konsolosu ?olarak göreve başlayan ? Sotiria Theocharidi'yi ziyaret ederek, kente özgü Edirnekari hediye etti.

Dernek Başkanı Bülent Bacıoğlu, Genel Sekreter Orkun Akman, Başkan Yardımcısı Emel Gönenç Güler, Projeler Sorumlusu Neslihan Çakır'ı kabul eden Konsolos Theocharidi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette iki ülkenin, bölgesel turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik yapılması gerekenler konuşuldu.

Başta sınır kapılarında yaşanan sorunlar olmak üzere ortak destinasyon planlaması gerekliliğine değinildi.

Bu konuda İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu bünyesinde açılan Turizm Ofisi ve Turizm bölümü ile iki ülkenin Trakya'da ortak destinasyon ve tanıtım faaliyetleri konuşuldu.