Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

14.03.2018 - 18:25 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Türkiye - Bulgaristan arasında işbirliğini geliştirmek, kültür, sanat, spor, tarih alanlarında gençlerin gelişimini desteklemek, kültürel etkileşimi artırmak adına Edirne Valiliği öncülüğünde çalışmalar gerçekleşti.

Haberin Devamı

Sınır Ötesi İşbirliği Projesi kapsamında gençler Edirne'nin tarihi ve kültürel yerlerinin gezilmesi, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde yapılan sanatsal atölye çalışmalarının incelenip uygulanması, İl Müdürlüğü tesislerinde spor faaliyetlerinin gösterilip uygulanması gibi bir dizi etkinlik yapıldı.

Projenin kapanış programına Edirne Valisi Günay Özdemir, Razgrad Valisi Günay Hüsmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak ve öğrenciler katıldı.

- Yaratıcı yazarlık ve drama eğitimi

Edirne Bahçeşehir Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla yaratıcı yazarlık ve drama eğitimi düzenlendi.

Okuldan yapılan yazılı açıklamaya göre, drama eğitmeni Binnaz Öner, "Şimşek Hırsızı" adlı kitabından örnekler vererek bir sunum yaptı.

Haberin Devamı

Edirne Bahçeşehir Ortaokulu Müdürü Mahmut Boztürk, bilim ve medeniyet zincirinin halkalarının bilinçli okuma kültürü ile meydana geleceğini belirterek, okuma ile gelişen kültür dünyasının önemli olduğunu kaydetti.

- ETSO olağan meclis toplantısı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantı ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'un başkanlığında başladı.

Eren, açılış konuşmasında, Kilim Group Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mehmet Kilimci'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Zeytin Dalı Harekatı'ndaki Mehmetçiğe de destek olduklarını belirten Eren, "Devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın 53. gününde komşu ülkenin sınırları içerisinde, kendi sınırlarımızı korumak adına büyük özveri ile vatanımızın savunmasını sağlayan Mehmetçiklerimize başarılar, şehit olan Mehmetçiklerimize rahmet ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.

- Öğrencilere trafik semineri

Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Tim komutanlığı ve Çocuk Kadın suçları ile mücadele personelince öğrencilere "trafik bilinci" semineri verildi.

Haberin Devamı

Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4-17 yaş öğrencilere yönelik temel ve ortaöğretim kurumların da trafik bilincinin kazandırılması, trafik kuralları ile ilgili farkındalığın artırılması ve çocuklara yönelik mahrumiyet eğitimi konularında Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli olarak, Havsa Şehit Engin Şahin Ortaokulu ve Süloğlu ilkokulu'nda bilgiler verildi.

Yapılan faaliyetlerde emniyet kemeri ve kask kullanımı, yaya güvenliği, öğrenci servislerinde güvenli yolculuk esasları, çocuk istismarına karşı mücadele kapsamında bilgilendirmelerde bulunularak, öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.