Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

04.04.2018 - 17:59 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, toplulaştırmanın çeltik hasadından sonra yapılması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Gaytancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Meriç ilçesinin Küplü beldesindeki tarım arazilerinin Meriç Nehri'nin taşması sonucu su altında kaldığını aktardı.

Meriç Nehri ile yerleşim yeri arasında bulunan toprak setin patlamasının bu su taşkınında ana etken olduğunu belirten Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Bölgenin başlıca geçim kaynağı çeltik olup, çeltik ekim sezonu yaklaşmaktadır. Çeltik su içinde yetişen ürün olduğundan dolayı arazi tesviye işçiliği çoktur ve zaman alır. Bu olumsuzluğun yaşandığı bu arazilerde aynı zamanda toprak toplulaştırması yapılması planlanmaktadır. Toplulaştırma sebebiyle birçok üreticimizin arazilerinin yerleri değişebilecektir. Yaşanan sel felaketinden dolayı önümüzdeki günlerde çeltik ekilecek tarlalar halen su altındadır. Tesviye işleminin yapılabilmesi için toprağın kuru olması gerekmektedir. Bölgedeki üreticimizin şu an mevcut arazilerinde tesviye işlemi olmadığından bu yıl tekrar bu arazileri işleyerek geçimlerini sağlamaları gerekmektedir. Toplulaştırmadan sonra tarlaların yerleri değişeceğinden yeniden çeltik tavalarının oluşturulması için arazide tekrar düzleştirme çalışması yapılması gerekmektedir. Yaşanan sel felaketinden dolayı şu an arazinin büyük bir kısmı sular altında olup suların daha bir süre çekilmeyeceği düşünülmektedir ve bu da toplulaştırma sonucu yeni arazilerine geçen üreticilerimizin bu sene mahsullerini ekememelerine sebep olacaktır."

Haberin Devamı

Gaytancıoğlu, toplulaştırmanın çeltik hasadından sonra yapılması gerektiğini kaydetti.

- Huzurevi sakinlerine ağız ve protez bakımı anlatıldı

Edirne Ağız ve Diş sağlığı Merkezi çalışanları, huzurevi sakinlerine ağız ve protez bakımı hakkında bilgi verdi.

Edirne Sağlık Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamada, yaşlıların her zaman yanında olunması gerektiği belirtildi.

Yaşlıların geçmişten geleceğe köprü olduğu aktarılan açıklamada, "Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Edirne Ağız ve Diş sağlığı Merkezi çalışanları Cansu Yaşar ve Nursen Çolak, Yaşlılar Haftası nedeniyle Edirne Huzurevini ziyaret etti. Bu ziyarette sağlık ile ilgili görüş alışverişinde bulunan Huzurevi Sakinlerine Diş Hekimi Cansu Yaşar tarafından Ağız ve Protez Bakımı konusunda bilgilendirme yapıldı." ifadelerine yer verildi.