Edirne EDİRNE KGK, DOĞAL ÜRÜNLER PAZARINDAKİ ÜRETİCİ KADINLARLA BULUŞTU

EDİRNE KGK, DOĞAL ÜRÜNLER PAZARINDAKİ ÜRETİCİ KADINLARLA BULUŞTU

24.11.2015 - 14:26 | Son Güncellenme:

.

EDİRNE KGK, DOĞAL ÜRÜNLER PAZARINDAKİ ÜRETİCİ KADINLARLA BULUŞTU

Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve Kurul Üyeleri, Edirne’de her Pazar günü kurulan Doğal Ürünler Pazarı’nda satış yapan üretici kadınlarla toplantı gerçekleştirdi.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Elmas Aslan, köyde yaşayan ve üreten kadınları ekonomiye kazandırmak, hem de Edirne’nin değerine değer katmak üzere yola çıkılan Edirne Kadın Girişimciler Kurulu projesinin başarıyla devam ettiğini vurguladı. Aslan, projenin başarıyla devam etmesi için de gerekli hususların olduğunu da söyleyerek, üretici kadınlara beraberlik ve disiplin içinde çalışmalarının önemli olduğunun altını çizdi. Edirne halkının her geçen gün pazara ilgisinin arttığını belirten Elmas Aslan, ilginin artarak devam etmesi için, hijyen, tezgah düzeni ve fiyat birliğinin şart olduğunu vurguladı.
Toplantıya katılan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, "Köylerdeki hanımlarımızın da şehre gelmesi onların da ticarete bir adım atmasının göstergesidir. Doğal ürünler pazarı bir yandan kır sakinlerinin temel maddelere olan taleplerine cevap verirken bir yandan da hem onlara üretim fazlası ürünlerini pazarlama, hem de bir toplumsal kaynaşma ortamı sağlıyor. Bu farkındalığı oluşturarak projeyi tatbikata geçiren Edirne Kadın Girişimciler Kurulumuzu bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.
ETSO Genel Sekreteri Nevzat Taşkın da yaptığı konuşmada, Edirne Kadın Girişimciler Kurulu’nu başarıyla hayata geçirdikleri projelerinden dolayı ve ayrıca pazarda yer alan üreteci kadınları çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Toplantı sonunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak, Edirne halkına daha iyi hizmet vermek için neler yapılması gerektiği konularında istişarede bulunuldu.

Yazarlar