Ege Astsubaylardan trafoya tepki!

Astsubaylardan trafoya tepki!

26.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Hamza Dürgen, İzmir Konak Astsubay Orduevi’nin önüne inşa edilen trafo yapımına tepki gösterdi.

Astsubaylardan  trafoya tepki

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Hamza Dürgen, İzmir Konak Astsubay Orduevi’nin önüne inşa edilen trafo yapımına tepki gösterdi, “Bölge 2. derece dogal SİT alanı içinde. Ayrıca trafo binası Astsubay Orduevi’nin tüm manzarasını kapatıyor. İnşaatın durdurulmasını ve trafonun yatay olarak yapılmasını talep ediyoruz. Ege Ordu Komutanlığı bir heyet görevlendirdi, inceleme yapılıyor. Genelkurmay Başkanlığı da konuyu yakından takip ediyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Enerji gerekiyor’

Konak Belediyesi yetkilileri, imarda bölgenin trafo alanı olarak planlandığını, hukuki bir sorun olmadığını bildirdi. Yetkililer, trafo gibi alanların kamu ruhsatlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayıyla sağlandığını sözlerine ekledi. TEİAŞ 3. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, “Bahribaba Trafo Merkezi’nde yapılan yenileme çalışmaları kapsamında dar bir alana inşa yapılıyor. Bölgenin yüksek bir enerji talebi bulunmakta. Bu talebi rahatlatmak için bina yapılıyor” dedi.