İzmir EFELERİN RESSAMINDAN ’KADIN EFELER’ SERGİSİ

EFELERİN RESSAMINDAN ’KADIN EFELER’ SERGİSİ

11.04.2015 - 10:28 | Son Güncellenme:

.

EFELERİN RESSAMINDAN ’KADIN EFELER’ SERGİSİ

Efelerin ressamı olarak tanınan Ödemişli Mustafa Ali Kasap’ın kadın efeler’i konu alan resim sergisi, 16-30 Nisan tarihleri arasında İzmir Devlet Resim Heykel Müzesinde sanatseverlerle buluşacak.
Tariş’in kuruluşunun 100. yılı onuruna düzenlenen "100. Yılda 100 Kadın Efe" isimli Mustafa Ali Kasap resim sergisi, İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi Sanat Galerisinde 16 Nisan Perşembe günü saat 18:00’de verilecek bir kokteyl ile İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Tariş İncir Birliği ile Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliğinin 100. yıl onuruna düzenlenen resim sergisinde, tablolara konu olan kadın modeller, efe giysileri içerisinde açılışta zeybek gösterisi sunacak.
Efelerin ressamı olarak tanınan ressam Mustafa Ali Kasap’ın özel koleksiyonunda derlediği eserler, daha önce Paris ve Frankfurt’ta da sergilenmiş ve yurt dışında da büyük beğeni toplamıştı. Amerika, Japonya, Hollanda, Danimarka, Almanya, Fransa ve Finlandiya’daki özel koleksiyonlarda birçok eserleri bulunan Mustafa Ali Kasap, birçok da ödüle layık görüldü.
İçinde kadın olmayan hiçbir girişimin başarılı olamayacağını vurgulayan Kasap, "İzmir’in tüm kadınları hepsi birer kadın efedir, Türk kadınının güzelliği ve zarafetinin yanı sıra asil ve dik duruşunu sevdasını fırçamla boyamla anlatmaya çalıştım. Tüm sanatseverler okuntuludur. Yüreği efe olan herkesi diz vurmaya davet ediyorum” dedi.
Sergi, 30 Nisan’a kadar ise ziyarete açık olacak.