Ege Efes’te yer yerinden oynadı!

Efes’te yer yerinden oynadı!

22.06.2017 - 04:02 | Son Güncellenme:

31. Uluslararası İzmir Festivali’nin en çok beklenen Viyana Oda Orkestrası & Fazıl Say konseri, Efes Antik Tiyatro’da muhteşem geçti.

Efes’te yer yerinden oynadı

31. Uluslararası İzmir Festivali’nin en çok beklenen Viyana Oda Orkestrası & Fazıl Say konseri, Efes Antik Tiyatro’da muhteşem geçti. Biletleri günler öncesi tükenen etkinlik, görülmeye değerdi. Tiyatronun kullanımına izin verilen bölümlerini dolduran izleyiciler, Say ve Viyana Oda Orkestrası’nı hayranlıkla dinledi, dakikalarca alkışladı. Konser sırasında, bir can dostun orkestranın yanına kadar gelip konseri dinlemesi, vatandaşları duygulandırdı.
Kara Toprak ile yanıt
Ünlü kemancı Ola Rudner yönetimindeki orkestra konsere Beethoven’in “Coriolan” uvertürü ile başladı. Ardından Fazıl Say sahneye geldi ve Mozart’ın K 414 piyano konçertosunu seslendirdi. Eserin bitiminde izleyiciler ayakta Rudner ve Say’ı ayakta alkışladı. Say, kendisine gösterilen ilgiye, bestesi Kara Toprak ile cevap verdi. İkinci bölümde orkestra, Mendelssohn-Bartholdy’nin 4 numaralı “İtalyan” senfonisini çaldı. Şef Rudner ve orkestrasının dinleyicilerine teşekkürü, Brahms’ın 5 numaralı Macar Dansı ile oldu.