Edirne Efod "İnsan Halleri" Fotoğraf Sergisi Açıldı

Efod "İnsan Halleri" Fotoğraf Sergisi Açıldı

17.11.2017 - 10:27 | Son Güncellenme:

EFOD Başkanı İyiiz: "Bu çalışmaları buraya getirmek, sergilemek için çok ciddi bir emek sarf ediyoruz. 'İnsan Halleri' fotoğraf sergimiz de bir yıllık çalışmanın sonucu ortaya çıktı"

Efod İnsan Halleri Fotoğraf Sergisi Açıldı

EDİRNE (AA) - Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Behiç Günalan Atölye Grubu tarafından insana dair çalışmaları konu alan "İnsan Halleri" fotoğraf sergisi açıldı.

Haberin Devamı

Derneğin Başkanı Serdar İyiiz, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın çok amaçlı salonunda serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen toplantıda, EFOD'un köklü bir denek olduğunu söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve kentteki bazı bürokratların da EFOD üyesi olduğunu hatırlatan İyiiz, "Üyelerimizle bir aileyiz. Fotoğrafa gönül verenlerle güzel çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu çalışmaları buraya getirmek, sergilemek için çok ciddi bir emek sarf ediyoruz. 'İnsan Halleri' fotoğraf sergimiz de bir yıllık çalışmanın sonucu ortaya çıktı. Behiç hocamızla birlikte 14 kişilik bir ekibin çalışması. İnsan hallerini her yerde göstermeye uygulamaya çalıştılar." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ulusal ve uluslararası ödüller aldıklarını belirten İyiiz, EFOD'un sadece Edirne'nin değil Türkiye'nin derneği olduğunu kaydetti.

Behiç Günalan da fotoğrafçı arkadaşlarıyla sergiyi oluştururken karşılaştıkları her insanı tek tek en küçük ayrıntısına kadar incelediklerini ve sergiye büyük emek harcadıklarını anlattı.

İyiiz'in atölyeye katılanlara sertifikalarını vermesinin ardından serginin açılışı yapıldı. 40 fotoğrafın yer aldığı sergi, 26 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.