Ege Ege’nin balığı, New York’a uçacak!

Ege’nin balığı, New York’a uçacak!

02.02.2018 - 00:28 | Son Güncellenme:

Turkish Cargo, İzmir-New York arasında düzenli kargo seferlerine başlamaya hazırlanıyor.

Ege’nin balığı, New York’a uçacak

TurkIsh Cargo, İzmir-New York arasında düzenli kargo seferlerine başlamaya hazırlanıyor. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinin 2017’de, ABD’ye yaptığı ihracatın bir önceki yıla göre yüzde 17’lik artışla 946 milyon dolara çıktığını belirtti, “ABD, bölgemizden en fazla ihracat yapılan ikinci ülke konumunda. İzmir-New York arasında sefer yapacak Turkish Cargo uçağı, su ürünleri sektörü dışında başka sektörlerinde ihracatını da olumlu etkileyecek” dedi.

Haberin Devamı

İhracatçı memnun

Türk yaş meyve sebze ve mamulleri sektörünün, Uzakdoğu başta olmak üzere hava kargo ile ilgili yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Kızılcan, “Yaş meyve sebze ve mamulleri sektörü dışında diğer sektörlerimizde katma değerli ürün ihracatı için hava kargo seçeneğini gündemine alacaktır” ifadesini kullandı.

Hava kargo yaradı

Türkiye 2017 yılında 157.1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, bunun 7 milyar 904 milyon dolarlık dilimi hava kargo ile dünyanın dört bir tarafına gönderildi. Su ürünleri sektörünün 851 milyon dolarlık ihracatında hava kargonun aldığı pay yüzde 10 oldu ve 80 milyon dolarlık su ürünleri, uçak konforuyla dünya sofralarına ulaştı.

Yazarlar