Ege 1.5 dakikada bir metro

1.5 dakikada bir metro

01.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Nüfusuna oranla Türkiye’nin en büyük raylı sistem ağına sahip olan İzmir’de; ilave metro, tramvay ve banliyö hatlarıyla birlikte toplam ağ 262 kilometreye çıkacak. Metronun sefer sıklığı da 90 saniyeye düşecek.

1.5 dakikada bir metro

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki 82. toplantısında raylı sistem yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, toplam 939 milyon dolarlık bütçeyle hayata geçirilen metro yatırımı sayesinde günde ortalama 300 bin vatandaşın Üçyol-Bornova- Evka 3 güzergâhında yolculuk yaptığını söyledi. Ülkenin yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle başka kentlerdeki metro inşaatlarının durduğunu, buna rağmen İzmir’de 7.2 kilometrelik Üçkuyular- Narlıdere metro hattının yapımının devam ettiğini ifade eden Gökçe, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Üniversiteye gidecek

“1 milyar 27 milyon liralık projede beş beş adet şaftta iki adet derin tünel açma makinesi ile çalışacağız. 72 milyon liralık yatırımla Atatürk Stadı’nın yanında yeraltı depolama alanı yapıyoruz. 15 kilometrelik Buca ve Bornova merkez metro hatları için hazırız. Metroda 2.5 dakika aralıklı sefer sıklığını da 90 saniyeye düşüreceğiz. İZBAN’a gelirsek toplam 467 milyon dolar yatırım yaptık. 136 kilometrelik banliyö hattımızın uzunluğ, Bergama’ya ulaştığımızda 188 kilometreye çıkacak. Selçuk Belevi İstasyonu’nun yapımı devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı’ndan onay gelince Karşıyaka Tramvay Hattı’nı Katip Çelebi Üniversitesi’ne kadar uzatacağız. İlave metro, tramvay ve banliyö hatları ile birlikte İzmir’deki raylı sistem ağını 262 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Alsancak Garı önünü de yayalaştırma düşüncemiz var. Taşıt trafiğini yerin altına alacağız.”