Ege 100 . yıl ruhu canlandı

100 . yıl ruhu canlandı

21.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

100 . yıl ruhu canlandı

Milli Mücadele’nin 100. yılı olarak kutlanan 19 Mayıs’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi muhteşem bir geceyle taçlandırdı. Gündoğdu Meydanı’nda on binlerce kişiye seslenen Başkan Tunç Soyer, “İyi ki İzmirliyiz” dedi

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının en coşkulu geçtiği kentlerin başında İzmir vardı. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği tören ve etkinliklere İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Gündoğdu Meydanı’nda Ceylan Ertem ve Hayko Cepkin’in sahne aldığı 19 Mayıs konserini on binlerce kişi izledi. 350 metrelik dev Atatürk posteri ve fener alayı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, alanı dolduranların büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Başkan Soyer, “100 yıl önce olduğu gibi şimdi yeniden Cumhuriyet ve demokrasiyi inşa etmek zorundayız. Bunu İzmir’den başlayarak yapacağız. İzmir’den başlayarak Türkiye değişecek. İyi ki İzmirliyim, iyi ki İzmirlisiniz, iyi ki İzmirliyiz” dedi. Başkan Soyer, gecenin açılış konserinde sahne alan Gençlik Orkestrası’na da sembolik olarak şeflik yaptı.

Haberin Devamı

Çav Bella söyledi

Başkan Soyer gündüz saatlerinde ise İnciraltı Kent Ormanı’nda düzenlenen Gençlik Festivali’ne katıldı. Alanda spor etkinliklerine katılan Başkan Soyer gençlerle birlikte önce Çav Bella ardından İzmir Marşı’nı söyledi. Gençlerle kısa bir söyleşi de yapan Başkan Soyer, festivalin uluslararası boyuta taşınması yönündeki öneriyi dikkate değer buldu. Büyükşehir Başkanı, “Memlekette güzel, güçlü bir umut var. Bizim İzmir olarak o umudu besleyecek kadar başarılı olmamız lazım” dedi.

Yazarlar