Ege 110 yıllık tarih müzede sergileniyor

110 yıllık tarih müzede sergileniyor

23.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in 110 yıllık köklü çınarı Karşıyaka Spor Kulübü, tarihinde ilk kez kendisine ait bir müzeye kavuştu.

110 yıllık tarih müzede sergileniyor

Karşıyaka Spor Kulübü Tarih Kurulu’nun öncülük ettiği, Divan Kurulu ve yönetimin iş birliği ile yapımını üstlendiği, Karşıyaka Belediyesi ile özel kurum ve kuruluşların da destek verdiği KSK Müzesi, geniş katılımlı bir törenle kapılarını açtı.

Haberin Devamı

‘Stadımıza taşıyacağız’

Kurulan müzede Atatürk’ün kulüple bağlarını aktaran bilgi, belge, fotoğraflar, kupalar, şiltler, spor malzemeleri, rozetler, flamalar ve çeşitli objelerden oluşan onlarca tarihi materyale yer verildi. Anılar, yazılar ve basında çıkan haberlerle, kulübün başarı öyküleri ve değerleri müzeye yansıtıldı. Merhum Dr. Bülent Zeren’in kendi çalışma ofisinde biriktirdiği materyaller ile Ahmet Diker başkanlığındaki Tarih Kurulu’nun bizzat kontrol ettiği ve sağladığı objeler, müzenin kaynağını oluşturdu.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, “Bu sadece bir müze değil, birlik olduğumuz zaman neler yapabileceğimizin en güzel örneklerinden birisidir. Bu müze için çok kişiye minnet duymamız lazım. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e çok teşekkür etmemiz lazım, bu kulübü defalarca onurlandırdı. Burası bizim geçici müzemiz, yönetim olarak söz veriyoruz ki bu müze bizim kendi stadımızda olacak. Müzeyi hep beraber daha da büyüterek stadımıza taşıyacağımız günleri bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Değerli büyüğüm Dr. Bülent Zeren’i de minnetle anıyorum. Kulüp Başkanımız Turgay Büyükkarcı’ya teşekkür ederim. Transfer yasağını açtıran iradeli bir yönetim anlayışı gösteriyor. Karşıyaka Spor Kulübümüz hak ettiği çok büyük başarılara erişecek. Bu müzeye emek harcayan herkese de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.