Ege 19.12’de gelen müjde! Karşıyaka Stadı'na kavuşuyor...

19.12’de gelen müjde! Karşıyaka Stadı'na kavuşuyor...

21.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

19.12’de gelen müjde Karşıyaka Stadına kavuşuyor...

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, açılan davalar nedeniyle inşaatı 3 yıldır duran Karşıyaka Stadı ile ilgili müjdeyi verdi, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, imar barışı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat etti ve Yapı Kayıt Belgesi’ni aldı. Böylece inşaatın tamamlanan kısımları da tescil edildi. Bu stat tamamlanacak kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka Stadı’nın yapımına devam edilmesi için, yasal engellerin ortadan kalkması açısından önemli bir aşamaya gelindi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, “Dünya Karşıyakalılar Günü”nde müjdeyi verdi, “Bütün Karşıyakalıların dört gözle beklediği, Karşıyaka Spor Kulübü’müzün geleceğine imza atacak bu stat tamamlanacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

‘İZVAK devreye girdi’

İzmir’deki Göztepe ve Alsancak Stadı inşaatlarının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Zeybekci, “İlk ihalesi 2014 yılında yapılan ve 2015 yılında inşaatı başlayan stat için devletimiz bugüne kadar 16 milyon lira harcama yaptı. İki kez ihale edilmesine rağmen itiraz ve davalar nedeniyle proje bir türlü tamamlanamadı” diye konuştu. Zeybekci, şöyle devam etti, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın da takibi ile imar barışı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat etti. Bunun sonucunda da ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alınarak, inşaatın bugüne kadar tamamlanan kısımları tescil edildi. Böylece, işin devamı için önemli bir aşama geçilmiş oldu. Ancak geçen süre içerisinde, yapılan ikinci ihalenin de iptal edilmiş olması sebebi ile önümüzdeki aylarda, inşaatın kalan kısmı için ‘ikmal ihalesi’ne çıkılabilmesi şansı ortaya çıktı” dedi.

Haberin Devamı

‘Stat bitecek’

Zeybekci, Dünya Karşıyakalılar Günü’nde yaptığı açıklamada, Büyükşehir başkanlığı döneminde stat inşaatının kaldığı yerden devam ettirilerek, tamamlanacağını paylaştı.

‘Bu haklı davada Karşıyaka’yı yanlız bırakmayacağız’

Karşıyaka’da stat yapma fikrinin 20 yıl öncesine dayandığını ifade eden İZVAK Başkanı Ali Erten, “Karşıyaka Stadı inşaata başlanan ilk stattı. İtirazlar ve davalar yüzünden bu iş bu kadar uzadı. Kaybedilen zamanda Karşıyaka Kulübünün büyük maddi kayıpları oldu. Burası zaten belediyenin imar planlarında stat yeri olarak belirlenmiş. Eski stat alanına bir nevi yenileme yapılıyor. Burada öyle veya böyle bu iş başladı. Her şekilde bitecek. Spor Bakanlığımız ve yetkili, ilgili tüm kurumların bu konuda tam bir kararlılığı var. İZVAK yönetimi olarak birlikte görev yaptığımız her kulüpten tüm arkadaşlarımızla birlikte Karşıyaka Kulübümüzün bu haklı davasında sonuna kadar yanındayız, yardımcıyız. Burası Karşıyaka Kulübü’nün 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük yatırımı, aynı zamanda bu kulübün ekonomik geleceği demek” dedi.

Yazarlar