Ege 1Haziranı beklemeyin!

1Haziranı beklemeyin!

20.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi Muğla Ticaret Borsası (MTB) ve kentteki meslek odaları, “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” kapsamında açılmaları ertelenen yeme, içme ile ilgili işyerlerinin 1 Haziran’ı beklemeden açılması için İçişleri Bakanlığı, Muğla Valiliği ve TOBB’a başvuruda bulundu.

1Haziranı beklemeyin

MTB Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Mustafa Ercan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

Açık alanda hizmet

“Yeme, içme faaliyeti gösteren tüm işletmelerimiz, aksi herhangi bir açıklama olmadığı için, tüm planlarını 17 Mayıs’ta açılma üzerine yaptılar ve şehir dışındaki tüm çalışanlarını görev yerlerine davet ettiler. Hazırlıklar orta ölçekli bir işletme için 30-40 bin liraları bulan bir harcamaya yol açtı. Bu sebeple yöremizin ticari hayatının daha kötü günler yaşamaması adına öncelikli talebimiz, 1 Haziran tarihini beklemekssizin yeme içme işletmelerinin açık alanlarda hijyen ve mesafe kurallarına uyularak, HES kodu ile misafir kabul etmesine izin verilmesidir.”