Ege 200 yıllık tarih ayağa kalkıyor!

200 yıllık tarih ayağa kalkıyor!

18.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Balıkesir Havran’da bulunan Seyit Onbaşı ile Atatürk’ün görüştüğü 200 yıllık konak, aslına uygun şekilde restore edildi; yıl içinde müze hizmeti verecek

200 yıllık tarih ayağa kalkıyor

MİRAÇ KAYA-HAKAN FİRİK AA

Haberin Devamı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Savaşları kahramanlarından Seyit Onbaşı ile Mustafa Kemal Atatürk’ün görüştüğü Havran’daki 200 yıllık ahşap konağı restore etti. ‘Terzizade Saadettin Bey Konağı’ olarak da bilinen binanın kullanım hakkının Özaydın Ailesi tarafından Havran Belediyesi’ne devredilmesinin ardından Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Demet İnan başkanlığındaki heyet tarafından rölöve çalışması başlatıldı. Toplam 2.5 milyon lira harcanarak restore edilen tarihi bina, halk müzesi olarak hizmet verecek.

2 yılda tamamlandı

Havran’daki Terzizade Saadettin Bey Konağı’nın Balıkesir için bir değer olduğunu vurgulayan Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz, “Burayı 2019’da restorasyon projesine aldık, aslına uygun şekilde bitirdik. Bu yıl içinde de Havran’da tüm halkımıza hizmet verecek.

Haberin Devamı

Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da, binanın tamamının ahşaptan oluştuğunu belirtti, “Müze olarak turizme açacağız. Havranımızdaki değerlerimizi de ön plana çıkarmış olacağız” diye konuştu.