Ege 2019 İzmir'in altın yılı olacak

2019 İzmir'in altın yılı olacak

01.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

2019 İzmirin altın yılı olacak

Yıllardır stat sorunu yaşayan İzmir’de mutlu sona adım adım yaklaşıyoruz. Yapılacak statların en yakın takipçisi olan İZVAK başkanı Ali Erten “Göztepe ve Alsancak’ta sorun yok. Karşıyaka için sıra ihalede” dedi.

Haberin Devamı

İzmir'e yapılacak statlar için güçlü yönetimi ile birlikte mesai harcayan ve çözüm ortağı olmaya çalışan İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak'taki statlarının son durumları hakkında konuştu. Başkan Erten, “Kentimizin kangren olmuş stat sorununu çözmek için her şeyi yapıyoruz. Göztepe ve Alsancak'taki inşaatlar hızla sürüyor. Karşıyaka’da hala biraz sorunumuz var” dedi. Göztepe Stadı’nın Türkiye’de örneğinin olmadığını, bu sezona yetişmese de gelecek sezon sarı kırmızılı taraftarların stadına kavuşacaklarını söyledi.

"Girişimlerimiz sonuç verdi"

Alsancak'ta yapımı devam eden stat inşaatındaki yenilemelere değinen Ali Erten, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tüm iyileştirme taleplerimizi kabul etti. Projede yapılan iyileştirmeler ve geliştirmeler nedeniyle maliyetler yükseldi ve inşaat süresi de uzadı. Kale arkasına misafir taraftar tribünü inşaatına yeni onay alındı. Kale arkasına 800 kişilik misafir taraftar tribünü yapılacak. Birkaç haftaya kadar bu inşaat başlayacak" dedi.

Haberin Devamı

"Karşıyaka çok mağdur"

20 yıldır yapımı konuşulan Karşıyaka Stadı konusunda aylar süren çalışmalar sonucunda müjdeli bir haber geldiğini söyleyen Erten, “Karşıyaka Spor Kulübü'nün ciddi bir mağduriyeti oluştu. Bu stat çok önce bitseydi hem sportif hem de maddi gelirleri olacaktı. Son aylarda bir girişimimiz oldu. Kulüp yönetimiyle birlikte imar barışından faydalanmak için çalışma başlattık. Sonucunda bugüne kadar yapılanların tescil edildiği “Yapı Kayıt Belgesi”ni elde ettik. Bu konuda destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Yapılan kısımdan arda kalan inşaat için yeni ihale yapılması gerekiyor. Hızlı bir çalışmayla belki diğerleriyle aynı anda bitebilir. Bu saatten sonra köstek değil destek olunmalı. Biz İZVAK olarak tüm kulüplerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Atatürk stadı yeniden yapılacak

Bu üç stadın tamamlanmasından sonra Atatürk Stadı’nın 50 bin veya üzerinde bir kapasite ile modern bir şehir stadı olarak yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu, şehrimiz için çok önemli bir hedef. İzmir’de son milli maç 2009 yılında Fildişi Sahili’ne karşı oynandı. Milli maç heyecanını şehir olarak neredeyse hatırlamıyoruz. Kulüp statlarının tamamlanmasından sonra uluslararası organizasyonları alabileceğimiz büyük şehir stadını da tamamladığımızda İzmir’de en az 50 yıl artık bu konu gündemden kalkmış olur. İzmir, yüz yıllık şanlı kulüpleri ve derin spor kültürü ile bütün bunları fazlası ile hak ediyor.”