Ege ‘2019, yükseliş yılımız olacak’

‘2019, yükseliş yılımız olacak’

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, yeni yılla birlikte turizmde yükseliş döneminin başlayacağını belirtti “Bu yıl 1 milyon turist bekliyoruz” dedi

‘2019, yükseliş yılımız olacak’

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, küresel ekonomideki gelişmelerin deniz ticaretini ve limanları olumsuz etkilediğini söyledi. Öztürk, “Gelecek yıl kolay olmayacak. Ancak iyimserliğimizi kaybetmeden üretmeye, satmaya, taşımaya ve ülkemizin kalkınma hamlesine destek olmaya devam edeceğiz. Hükümetin ekonominin toparlanmasını sağlamak için atacağı yapısal adımların destekçisiyiz. Türk denizcilik sektörünün desteklenmesi ve milli gemi filosunun yenilenip büyütülmesi bize ciddi şekilde güç katacaktır. Türk denizcilik sektörünün 2019’da dalgalı denizleri aşacağına inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Sektör canlanacak’

Türk turizminin ekonomiye en pozitif katkı yapan sektör haline geldiğini belirten Öztürk, 2018’in 35 milyar dolar gelir ile tamamlanmasının öngörüldüğünü kaydetti. 2019’la beraber yükseliş döneminin başlayacağını vurgulayan Öztürk, “Gelecek yıldan itibaren sektörün canlanacağına ve 2022’den itibaren toparlanacağına inanıyoruz. İzmir’e gelen turist sayısı bu yıl bir milyonu geçecek. Turizm pastasının yüzde 20-25’ini oluşturan deniz turizmi ise hedeflere güçlü bir destek sağlıyor. 2019 yılı nisan ayında dünyanın en büyük kruvaziyer fuarı olan Seatrade Kruvaziyer Fuarı’nda ülkemizin ve bölgemizin güvenli bir coğrafya olduğunu anlatacağız” diye konuştu.