Ege 2020 yolunda en büyük gün

2020 yolunda en büyük gün

23.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris’teki İzmir heyeti dün Türkiye Büyükelçiliği ile EXPO 2020 İzmir’in Paris Ofisi’ni ziyaret etti, akşam da Belçika’nın düzenlediği kokteyle katıldı.

2020 yolunda en büyük gün

İzmir ekibi, bugün günü Uluslararası Sergiler Bürosu BIE’nin Genel Kurul toplantısına katılarak İzmir’in 2020 adaylık yarışındaki ilk sunumunu gerçekleştirecek. Aynı genel kurulda G.Kore, İtalya, Hollanda, Türkiye (Antalya) ve Belçika ile EXPO 2020 adayları Sao Paulo, Ekaterinburg, Ayutthaya ve Dubai de birer tanıtım yapacak. İzmir’in bir tanıtım filmi eşliğinde yapılacak sunumu öncesinde Ulaştırma, Denizcilik ve İleşitişim Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Türkiye adına bir konuşma yapacak. Yıldırım konuşmasında, EXPO’nın teması ve İzmir’in kararlılığına vurgular yaparak, hükümetin de bu konudaki desteklerini ifade edecek.
Evsahipliğine hazırız
Dış ticarette Türkiye’nin en güçlü kenti olma yolunda ilerleyen İzmir’in bu tür organizasyonlara kolaylıkla evsahipliği yapacağını anlatacak Bakan Yıldırım, ülkenin gelişen yüzünü İzmir yansıtacak” mesajını verecek.