Ege 25. Yıl Konutları 2.5 yılda bitti

25. Yıl Konutları 2.5 yılda bitti

08.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege-Koop’un anahtarlarını teslim ettiği konutların sahipleri, yeni evlerine taşınıyor. Ortakların çoğunluğunu Ege Üniversitesi personelinin oluşturduğu 25. Yıl Konutları’nda sosyal yaşam alanı olarak her şey mevcut

25. Yıl Konutları 2.5 yılda bitti


Ege-Koop’un 25. Yıl Konutları, 2.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı ve konutlara yerleşim başladı. 28 yılda 26 bin konut üreterek 100 bin aileyi ev sahibi yapan Ege-Koop, temeli 2009 yılı sonunda atılan ve ortaklarının çoğunluğu Ege Üniversitesi’nin akademisyen, doktor, memur gibi personelinden oluşan Ege-Koop 25. Yıl Konutları, yerleşime açıldı. Onur Mahallesi’nde ve çevre yolunun hemen yanıbaşında hayat bulan 25. Yıl Konutları 30 bin metrekarelik alanda özel olarak projelendirildi.

Haberin Devamı


Çevre yolu kenarında
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 25. Yıl Konutları’nda kalite ve güven anlayışının ön plana çıktığını, doğalgazı, spor sahaları, sosyal tesisleri, yüzme havuzları, yürüyüş yolları, otoparkları ve yeşil alanlarıyla mükemmel, çok özel bir yaşam alanı oluşturduklarını söyledi. Aslan, “25. Yıl Konutları, Deprem Yönetmeliği’ne uygun birinci sınıf malzeme ve işçilikle inşa edildi. Konutlar, İzmir çevre yoluna bağlantısı, Karşıyaka ve Bornova’ya yakınlığı ile de daire sahiplerinin yaşamlarını kolaylaştırıyor. Bölgede 3 bin nüfuslu Körfez Evleri ile birlikte yaşayacakların sayısı 5 bini bulacak” dedi.

Muhtarlara kentsel dönüşümü anlatacak

Geçtiğimiz günlerde Konak ilçesine bağlı muhtarlarla görüşen Ege-koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yarın, Kaya Termal Otel’de muhtarlara iftar yemeği verecek. Başkan Aslan, yaklaşık 1000 kadar muhtarın hem sorunlarını dinleyecek hem de kentsel dönüşüm hakkında bilgi verecek, kentsel dönüşüm kitapçığı armağan edecek. Kentsel Dönüşüm Yasası’nın, uzlaşma esaslı olduğunu, kimsenin endişeye kapılmasına gerek olmadığını vurgulayan Aslan, bu süreçte bazı uyanık ve işgüzar müteahhitlerle firmaların, kentsel dönüşüm alanlarındaki insanları kandırarak arazilerini ucuza kapatmak istediklerini söyledi. Aslan, bir kez daha muhtarlarla buluşacak.

Haberin Devamı

Son kontroller

Son kontrollerin ardından konutlara taşınmalar başladı. 25. Yıl Konutları’nın yeni sakinlerini ziyarette bulunan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Verdiğimiz her sözü eksiksiz yerine getirmemiz, taahhütlerimizin arkasındaki kararlı duruşumuz ve insan odaklı çalışma prensiplerimiz başarıyı kaçınılmaz kılıyor. Temmuz ayı itibariyle anahtarlarını teslim etmeye başladığımız 25. Yıl Konutları, kentsel dönüşüm konsuunda mükemmel bir örnektir. Baştan aşağı harika bir kentsel dönüşüm uygulamasıdır, iyi bir modeldir” diye konuştu.