Ege ‘35 sarışın kadın’ Başbakan’a gidecek

‘35 sarışın kadın’ Başbakan’a gidecek

20.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Yerli Gürel ile Güzelbahçe İlçe yöneticisi Filiz Çetiner iki aydır “35 sarışın kadın” projesi üzerinde çalışıyor.

‘35 sarışın kadın’ Başbakan’a gidecek

Projenin amacı, İzmirli kadınların AK Parti’ye yönelik kaygılarını, yaşam alanına müdahale endişelerini doğrudan Başbakan Erdoğan ile paylaşmalarını sağlamak olarak açıklandı. Projenin sahibi kadınlar, ‘sarışın’ ifadesini dikkat çekmek için kullanıldıklarını kadınlar arasında kumral, kızıl saçlı ve esmerlerin de olduğunu belirtti. Gürel, “Kenarda durmak eleştirmek kolay. Sahaya inin, bir şeyleri değiştirebileceğinize inanın. Ben tanıdığım kadınlara mesaj atarak çağrıda bulundum ancak üç haftada sadece beş kadın geri döndü. Kadınlar, içki yasağı, mini etek gibi her türlü endişesini, sıkıntısını, eleştirisini Başbakan’a anlatabilecek. Bu çok önemli bir proje” dedi.

Yıldırım kalıyor Günay ise dönüyor

İzmir’de 22- 25 Nisan’da yapılacak Bayındır Çiçek Festivali’nin açılışına AK Parti İzmir milletvekili adayları, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Adalet Bakanı Ahmet Kahraman gelecek. Günay açılışın ardından İzmir’in turizm zirvesine katılacak. Bakanlığa bağlı genel müdürlerin yanısıra, sektör temsilcilerinin de katılacağı toplantıda İzmir’de turizmin gelişmesi için yapılacaklar tartışılacak. Eski Ulaştırma Bakanı, ikinci bölge milletvekili adayı Yıldırım ise İzmir’e eşi Semiha Yıldırım ile gelecek ve kiraladıkları eve yerleşecek. Yıldırım, seçime kadar kentte kalacak, Bakan Günay ise aynı gün ayrılacak.

‘Kurtuluş için tek yol Milli Görüş’

SP İzmir milletvekili adayları tanıtıldı. Hilton Oteli’nde sinevizyon gösterisiyle tanıtılan ve özgeçmişleri okunan adaylar, platformda partilileri selamladı. İl Başkanı İsmail Öztürk, “Saadet Partisi’nin ülkeye kurtuluşu getirecek kadrolarının İzmir mimarlarını sizlere takdim ediyoruz. Bu kadro bir avuç mutlu azınlığa değil, 70 milyon mazlum ve mağdur halka hizmet edecek kadrodur. Türkiye’nin kurtuluşunun tek çaresi azimli, inançlı, heyecanlı, idealist Milli Görüşçü kadrolardır.” dedi.