Ege 350 hastaya ulaşıyorlar

350 hastaya ulaşıyorlar

06.03.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da kurduğu sahra hastanesinde ameliyathane açıldı. Ekipler, günlük 350 hastaya şifa dağıtıyor.

350 hastaya ulaşıyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da kurduğu sahra hastanesinde ameliyathane faaliyete geçti. Türkiye’deki tek belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi’nin personeli hem çadır kentte hem de köylerde halkın ilk başvurduğu adreslerden oldu. Hekim, eczacı, yardımcı sağlık personeli, ameliyathane personeli, temizlik personeli, röntgen ve laboratuvar teknisyeninden oluşan kadrosuyla hizmet veren Eşrefpaşa Hastanesi, hem ameliyathane kurdu hem de ağız ve diş sağlığında ilk gezici aracı bölgeye getirdi. Sahra hastanesinin tüm donanımıyla depremzedelere kucak açtığını belirten Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Sağlık hizmetimizi kalıcı olarak sürdürmeye kararlıyız. 6 Şubat’tan bugüne kadar 4 ambulans ekibi ve 4 dönüşümlü ekip olmak üzere 100 kişi bölgede görev yaptı. Bu hafta 22 kişi daha bölgeye gitti” dedi. Soyer, “Bu enkazın altından yepyeni pırıl pırıl bir Türkiye yaratacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Gaffar Karadoğan da, “Her gün üzerine bir şeyler koyarak insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Günlük yaklaşık 250 vatandaşımıza dokunuyoruz, köylere çıktığımızda bu sayı 350’ye çıkıyor. Kafa travması, bacakta delici, kesici yaralanma nedeniyle gelen vakalara burada rahatlıkla müdahale edebiliyoruz. Uyuz vakalarında büyük artış var. Müdahale edecek ilaçta sıkıntı yaşanıyor. Yok diyebiliriz. Uyuz tedavisinde şampuan türü ilaç var. Hastaya şampuan verdiğiniz zaman hastanın banyo yapacak yeri yoksa tedavi olamıyor. Ayrıca bölgede hizmet veren sağlık birimlerinin yöneticilerinin güçlerini birleştirmeleri, birbirlerinden haberdar olmaları lazım” dedi. 

Hatay ve Maraş’a konteyner kent

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay ve Kahramanmaraş’ta konteyner kent kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, Hatay’da 200 aileyi ağırlayacak konteyner kent için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, konteyner kent için altyapı çalışmalarını başlatıyor. Maraş’ın Narlı ilçesinde de konteyner kentin hazırlanması için yoğun mesai harcanıyor. Alanda sosyal alanlarla birlikte 255 konteynerin olacağını söyleyen ESHOT Genel Müdürlüğü Yapı Tesisleri Dairesi Başkanı Semih Kök, “En hızlı şekilde tamamlayıp, vatandaşımızı yerleştirme derdindeyiz” dedi.