Ege 51 ülkeden öğrenci

51 ülkeden öğrenci

09.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Azerbaycan’dan Kamerun’a, Bangladeş’ten Suriye’ye kadar 51 yabancı ülkeden 653 öğrenci Balıkesir Üniversitesi’nde (BAÜN) eğitimlerine devam ediyor.

51 ülkeden öğrenci

Azerbaycan’dan Kamerun’a, Bangladeş’ten Suriye’ye kadar 51 yabancı ülkeden 653 öğrenci Balıkesir Üniversitesi’nde (BAÜN) eğitimlerine devam ediyor. Yurt dışından gelen öğrencilerin en fazla tercih ettiği branşın mühendislik olduğu belirten BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter, “Yabancı öğrenci ismini pek kullanmak istemiyoruz. Misafir öğrenci lafını daha çok benimsedik. Diğer öğrencilerimizden hiçbir farkları yok. Üniversitemizin imkanlarından eşit bir şekilde faydalanıyo” dedi. En fazla gencin, 210 öğrenciyle Azerbaycan’dan geldiğini ifade eden Prof. Dr. İlter Kuş, mühendislik dışında en çok ilgi gören fakültelerinse; iktisat, turizm, eğitim, fen edebiyat ve sağlık bilimleri olduğunu sözlerine ekledi.
Öğrenciler de Türkiye’deki üniversite yaşamlarından çok memnun olduklarını ve asla unutmayacaklarını belirtti, ülkeleirne döndüklerinde buradaki güzel anılarını herkese anlatacaklarını dile getirdi.