Ege 55 bin öğrenci ve 600 firma buluştu

55 bin öğrenci ve 600 firma buluştu

24.03.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Katılım rakamlarıyla EGEKAF’ta tarihi bir başarıya imza attıklarını belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak, “Sanayicilerle ve iş sektörüyle birlikte gelişip kalkınmak istiyoruz” dedi

55 bin öğrenci ve 600 firma buluştu

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF) sona erdi. Türkiye ve Avrupa’nın en büyük kariyer fuarını gerçekleştirerek tarihi bir başarıya daha imza attıklarını belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizde gerçekleştirilen bölgesel kariyer fuarları açısından bir milat oldu. 600 firmanın katılım gösterdiği, 55 binden fazla öğrencinin ziyaret ettiği fuarımız; birbirinden nitelikli 120 etkinliğiyle fark yaratan, büyük ve coşkulu bir gençlik buluşmasının adresi oldu. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı çok gururlu ve mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Kapanış programı kapsamında “Üniversite- Sanayi İlişkileri: Ege Modeli” konulu bir sunum da gerçekleştiren Budak, “Biz, öğretim üyelerimize diyoruz ki, herhangi bir sanayicinin Ar-Ge merkezine bir proje geliştirirseniz bu projenin büyük bir kısmını üniversite olarak biz finanse edeceğiz. Sanayinin gelişmesi için bilim üretmek zorundayız. Sanayici gelişirse ülkemize katkı sunar ve ülkemizi kalkındırırlar” diye konuştu. Ege Üniversitesi’nin tam bir proje üniversitesi olduğunu söyleyen Rektör Budak, şöyle devam etti:

Proje üniversitesi

Üç yıldır en fazla proje yapan üniversiteyiz. Türkiye’de patent almada birinci sıradayız. Akademisyenlerimiz birçok projede sanayicilere destek verdi. Bu projelerin çoğalmasını istiyoruz. Laboratuvarlarımızı tüm iş dünyasına açtık. Sanayici ve iş sektörüyle birlikte gelişip kalkınmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Ufkumuzu açıyor

EGEKAF Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu ile birlikte gerçekleştirdiği atölye çalışması öğrencilerden büyük ilgi gördü. Hem gençlerin atölye çalışmalarını izlediklerini hem de gençlerin sektöre yönelik beklenti ve görüşlerini aldıklarını ifade eden EGSD Başkanı Ertuğrul, “Üniversitede eğitim alan, geleceğin moda tasarımcılarının yanında yer almak, onlarla diyalog kurmak bizim açımızdan da ufuk açıcı oluyor” dedi.