Ege 6 genel başkan İktisat Kongresi’ne geliyor

6 genel başkan İktisat Kongresi’ne geliyor

03.02.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve yeni başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nu ziyaret etti.

6 genel başkan İktisat Kongresi’ne geliyor

İl Yönetim Kurulu üyeleriyle de bir araya gelen Başkan Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlık çalışmalarından bahsetti, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna, onun özlemlerine, hayallerine layık bir iş yapıyoruz. O dönemde demokrasinin meyveleri diyebileceğimiz ortak bir akıl arayışı var. Ortak aklı yaratmak için biz de işçiler, çiftçiler, sanayiciler ve tüccarlarla toplantılar yaptık” dedi. Soyer, 19 Şubat Pazar günü Millet İttifakı’nın 6 genel başkanının da İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne katılacağını söyledi. Aslanoğlu da, “Birlikte çalışmaya devam edeceğiz” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Başkan Tunç Soyer, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Attila Pintér’i makamında ağırladı. Başkan Soyer, “Gelecekte ilişkilerimizi daha da geliştirmek için çalışacağız” diye konuştu. 

‘İşbirliğine hazırız’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve üye ülkelerin elçi müsteşarlarını ağırladı. Başkan Soyer, büyükşehirin en önemli hedeflerinden birinin Avrupa Birliği ile uyum içinde çalışmak olduğunu belirtti, “Gezegenimizin geleceği şehirlerin geleceği. Kentlerimiz arasındaki dayanışmayı artırmalıyız. Halklarımız arasındaki ilişkiyi geliştirmeliyiz. Hangi konuda olursa olsun biz her konuda işbirliğine hazırız” dedi. Büyükşehir Başkanı, AB heyetini eylül ayında yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı’na da davet etti.