Ege 600 milyon TL yatırım

600 milyon TL yatırım

05.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk iş dünyasıyla bir araya geldi.

600 milyon TL yatırım

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk iş dünyasıyla bir araya geldi. Selçuk Ticaret Odası ev sahipliğindeki toplantıda ilçeye son beş yılda yapılan yatırımın 600 milyon lirayı bulduğunu anlatan Kaya, “Bugüne kadar göç vererek nüfusu her yıl azalan ilçe, son dönemlerde yatırımların hızlanmasıyla nüfus artışı gösterdi” dedi. Selçuk’un sorunlarını ve vizyon projelerini değerlendiren Kaya, şöyle devam etti:
‘Temizlenmez’ dediler
“Son 5 yılda Selçuk’a raylı sistem ve otoyollarla ulaşım kolaylaştı. TOKİ konutlarının yapımı hızla devam ediyor. Küçük Menderes’in temizliğinde çok önemli bir mesafe alındı. Bu yola girdiğimizde bize kimse inanmamış, ‘Küçük Menderes temizlenemez’ demişlerdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı ekipler çalışmalarına yoğun bir biçimde devam ediyorlar. Küçük Menderes’in temizlenmesi İzmir’in en büyük çevre projesidir, ancak bildiğiniz gibi arıtma tesislerini yapmak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görevi. Süreci hep birlikte takip edeceğiz.”
Son Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 projeden biri olan Efes Antik Kanal’ın yapımının da hızla devam ettiğini sözlerine ekleyen Kaya, “Geçmişte denizden ulaşımı sağlayan, 6 bin 130 metre uzunluğundaki kanalın tamamlanmasıyla birlikte tarihi Efes, dünya turizminde fark yaratacak” diye konuştu.
Her köşeye doğalgaz
Daha sonra muhtarlarla bir araya gelen Kaya, ilçenin yüzde 80’inin kullandığı doğalgazın, kalan yüzde 20’ye de ulaşması için İZMİRGAZ ile görüşüldüğünü ve çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi.