Ege 70 üniversiteli zehirlendi

70 üniversiteli zehirlendi

02.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Urla’da Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinden 70’i bulantı ve kusma şikayetiyle Urla Devlet Hastanesi’ne başvurdu.

70 üniversiteli zehirlendi

Zehirlenenlerden dördünün üniversite personeli, diğerlerinin öğrenci olduğu belirtildi. Öğrencilerden 18’i tedavilerinin ardından taburcu edildi, diğerleri şimdilik hastanede tutuluyor, ancak hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmuyor.
Hastaneye gelen İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, “Kampuste, yemek hizmeti veren altı işletmeci var. Çocuklar da buralardan değişik gıdalar yemişler. Bu yüzden zehirlenmeye neden olabilecek tek bir gıda belirlenemedi.” diye konuştu. Üniveristedeki suyla ilgili inceleme yapıldığı da belirtildi.

9 Eylül asistanları eylemde

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan bir grup asistan iş bırakma eylemi başlattı. Asistanlar, kendilerine sormadan haklarında verilen kararları onaylamadıklarını belirterek, asistanlar olmadan sağlık hizmetinin olmayacağını ve asistan hakları olmadan hakkaniyetli bir sağlık sisteminin kurulamayacağını ifade ettiler. Talepleri oluncaya kadar eylemi sürdüreceklerini belirten asistanlar şunları istedi:

“Kesintiler iade edilmeli”

“Asistan ücretlendirilmesinde bir ay önceki ödenmiş ücretlerden yapılan kesintiler iade edilmeli ve bundan sonraki tüm ödemelerde bu bazal değerin altına düşülmemeli, bölümler arasında eşit ücret uygulanmalı, asistanların hakları konusunda ivedilikle düzenleme yapılmalı, esnek mesai saatlerine son verilmeli, asistanların çalışma saatleri resmi olarak açıklanmalı, nöbet sonrası izin haklarının kullandırılması, bu süreçte doğacak mağduriyetlerden bu talepleri karşılamayanlar sorumlu olmalı.”

Yazarlar