Ege 80’lik babadan hayat hediyesi

80’lik babadan hayat hediyesi

15.06.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Oğlu, böbrek yetmezliği çekiyordu. Doktorlar tek çarenin organ nakli olduğunu söyledi. Hiç düşünmeden bıçak altına yattı

80’lik babadan hayat hediyesi

İzmir Çiğli’deki Özel Kent Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla bir hasta daha yeniden hayata tutundu. Muğlalı 3 çocuk, 6 torun sahibi 80 yaşındaki İsmail Savran, böbrek yetmezliği çeken 48 yaşındaki oğlu Muammer Savran için İzmir’de bıçak altına yattı, ona Babalar Günü öncesinde adeta hayat hediyesi verdi. Bir böbreğiyle oğluna can aşısı olan İsmail Savran, şöyle dedi:
“Oğlum Muammer’de 4 yıl önce şeker hastalığıyla beraber böbrek yetmezliği gelişti. Bu senenin başında doktorlar, böbrek nakli kararı verdi. İzmir’de, Denizli’de nakil listelerine kayıt oldu. Ama henüz diyalize başlanmadığı için kadavradan şansı olmadığı, çok beklemesi gerektiği, sırada binlerce hasta olduğu söylendi.
Oğlum gözümün önünde eriyip gidiyordu. Çok üzülüyordum. Hastalığı daha da ilerlemeden böbreğimi vermek istedim. Ege Üniversitesi’nde yapılan tetkiklerde nakle uygun görülmedim. Ama kendimi çok iyi hissediyordum. Bunun üzerine Özel Kent Hastanesi’ne başvurduk. Tetkikler bir kez daha yapıldı, nakle engel durum olmadığına karar verildi. Oğluma hayat vermek çok güzel.”

Babadan alınabilecek en güzel hediye
Oğul Savran ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Bizim geleneklerimizde babalar günü kutlamak, hediye almak yok. Ama herhalde bir evladın babasından alabileceği en büyük, en güzel hediye hayat hediyesi olmalı. Ben o hediyeyi aldım. Gerekseydi ben de babam için gözümü kırpmadan ameliyat masasına yatardım.”