Ege 87. fuarın açılışını Yıldırım yapacak

87. fuarın açılışını Yıldırım yapacak

07.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy 87. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreninde kurdeleyi birlikte kesecek.

87. fuarın açılışını Yıldırım yapacak

İZMİR Enternasyonal Fuarı (İEF), bugün, 87. kez kapılarını açıyor. Saat 18.30’daki açılış törenine TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da katılacak. Ayrıca fuarın bu yıl ki partner ülkesi Sırbıstan’ın Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic de açılışa gelecek.

Haberin Devamı

87. fuarın açılışını Yıldırım yapacak
Ana tema teknoloji

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 7-16 Eylül günleri arasında düzenlenen fuarın açılış töreni, Kültürpark’ın içindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacak.

İzmir başta olmak üzere, yurtiçi ve yurt dışından misafirlerini bekleyen fuar, 10 gün sürecek etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacak. Teknoloji ana teması doğrultusunda son teknolojik gelişmeler iş dünyasından ziyaretçilerle buluşturulacak. Birbirinden renkli etkinlikler ve konserlerde kentte festival rüzgârı estirecek.

Toplu ulaşıma ek seferler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7-16 Eylül günleri arasındaki fuarı süresince; otobüs, metro, tramvay, İZBAN ve vapur seferlerini düzenledi. Konak Bahribaba durakları ile İZBAN ve Metro bağlantılı aktarma merkezlerinden hareket eden hatlara ek sefer konuldu. Ayrıca Konak Bahribaba bağlantılı Balçova, Buca, Bornova, Karşıyaka ve Gaziemir’e baykuş seferleri de 06.00’ya kadar çalışmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Gece 2’ye kadar açık

Metro, Konak ve Karşıyaka Tramvayı’nda ise mesai saatleri uzatıldı. İzmir Metrosu, son sefer saatini gece 24.00’den 01.20’ye çekti. İZBAN ise her gün 4 ek sefer düzenleyecek. Fuar dönemi boyunca 2 ek tren Hilal’den Aliağa yönüne 01:12 ve 01:29’da gidecek. Halkapınar’dan ise Tepeköy yönüne 01:17 ve 01:45’te geçecek 2 ek tren sefer yapacak sürdürecek. İZDENİZ ise saat 01:15’e kadar ek sefer koyacak.

Minikler, Pınar’la resim yapacak

45 yıldır sağlıklı nesiller yetiştirme misyonuyla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Pınar; yeni ürünleri, özel tadım aktiviteleri ve Pınar Çocuk Resim Atölyesi’yle İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) yerini aldı.

Pınar, Uzun Havuz Bölümü Sanat Sokağı’nda her gün 18.00- 22:00 saatleri arasında İzmir’li minik ressamlarla buluşacak. Aktiviteye katılan çocukların resimleri, 38. Uluslararası Pınar Resim Yarışması’nda değerlendirilecek. Pınar, fuarda yeni ürünlerine de yer verecek. Enternasyonal Fuarı’ndaki Pınar standı, Migros Sokağı’nda yer alacak. l TAYLAN YILDIRIM DHA

Yazarlar