Ege 9.5 yılın hesabını tabelalarla verdi

9.5 yılın hesabını tabelalarla verdi

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ilçenin geldiği noktayı mali tablo ve grafiklerin yer aldığı tabelalarla halka anlatıyor. Gönenç “Bütçemizi çarçur etmedik” vurgusunu yapıyor.

9.5 yılın hesabını tabelalarla verdi

Yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, görev yaptığı 9.5 yılın hesabını farklı bir yolla verdi. Cumhuriyet Meydanı’na koydurduğu tabelalar aracılığıyla belediyenin geldiği noktayı anlatan Başkan Gönenç, “Burada yer alan mali tablolar belediyemizin ekonomik olarak hangi noktadan hangi noktaya geldiğini anlatabilmek için hazırlandı. Bir anlamda geride kalan 9.5 yılın hesabı da diyebiliriz” dedi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Mali açıdan birçok belediyenin sorun ve sıkıntı yaşadığı dönemde iyi bir yönetim sergiledik. 2009’da görevi devraldığımda Bergama Belediyesi’nin bütçesi yaklaşık 20 milyon lira, borcu ise 42 milyon liraydı. 2018 Ağustos ayı itibarıyla hesaplandığında, 2009 yılında devralınan borç tutarından hiç ödeme yapılmadığında işlenmiş yasal faizleri ile belediyemizin borcu 86 milyon lira olacaktı. Bu yılbaşı itibarıyla ise bütçemiz 90 milyon lira. Borcumuz ise 47 milyon lira. Yani bunca işe ve aradan geçen 9.5 yıla rağmen sabit kalan bir borç. Türk lirası bazında borçları sabit tutan bir belediyeyiz. Dolayısıyla belediyenin malını çarçur eden, belediyenin mallarını satan, borçlandıran, borç batağına sürükleyen yönetimlerden olmadık” dedi. l OBEN ULU DHA