Ege AB ilişkilerinde İzmir liderliği

AB ilişkilerinde İzmir liderliği

10.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

AB ilişkilerinde İzmir liderliği

2019 yılı Avrupa Günü’nün açılış kutlamaları İzmir’de başladı. Kente gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’i ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’de başlayan yeni dönemin Avrupa Birliği ile ilişkiler açısından da yeni bir başlangıç olmasını diliyorum. Türkiye ve AB kentleri arasındaki işbirliğinde İzmir’in gerek coğrafi konumu gerek kültürel durumu açısından lider rol oynayacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Açık hava sergisi

Daha sonra Gündoğdu Meydanı’na yürüyen Başkan Soyer ve AB delegasyonu, Avrupa Birliği’nin İzmir ölçeğindeki çalışmalarının yer aldığı “Ortak Bir Gelecek İçin Birlikte Çalışıyoruz” temasıyla Kordon’da kurulan açık hava sergisinin açılışını yaptı. Etkinliğe Christian Berger’in eşi Marilena Georgiadou-Berger ve Neptün Soyer de katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Soyer, “Geleceğin kentler dünyası olacağına, kentler arası ilişkilerin daha da güçlenmesi gerektiğine inanıyorum. Avrupa Birliği uyum sürecinde ve şehirler arası diyalog bağlamında İzmir’in yeni roller üstlenebileceğimizi düşünüyorum. Eğer Avrupa Birliği ile Türkiye arasında Bölgeler Komitesi’nin bir çalışma grubu olacaksa İzmir’in orada olmasını çok arzu ederiz. Akdeniz’in bir sınır değil kentleri birleştiren bir güç olduğu inancındayım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Önerilere katıldı

Berger ise Avrupa Günü’nü İzmir’de kutlamaktan çok mutlu olduğunu belirtti, “Birçok konuda zaten İzmir’le bugüne dek işbirliği içindeydik. Bunu yeni dönemde daha da geliştireceğiz. Önerilerinizi Brüksel’e ileteceğim. Bölgeler Komitesi için önerilerinize katılıyorum” dedi.