Ege ‘Abiye sektöründe yıldız olacağız’

‘Abiye sektöründe yıldız olacağız’

17.01.2018 - 00:35 | Son Güncellenme:

IF Wedding Fashion, 12. kez kapılarını açtı. Fuarda muhteşem tasarımlar sergilenecek. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Abiyede bir numara olacağız” dedi

‘Abiye sektöründe yıldız olacağız’

IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 12 ülkeden 259 katılımcının özgün tasarımlarıyla kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve İZFAŞ tarafından Fuarİzmir’de düzenlenen fuar, Gelinlik Tasarım Yarışması final defilesiyle açıldı. Yüzde 30 artışla sergileme alanı 23 bin 549 metrekareye çıkan fuarda, üç holde 12 ülkeden 259 firma tasarımlarını sergiliyor. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan fuarı bu yıl 30 bin kişinin ziyaret etmesi, dünya genelinden 8 bin alıcının görüşmeler yapması bekleniyor. Bu yıl “International Area” adı altında ilk kez oluşturulan alanda ise 9 ülkeden tasarımcılar ürünlerini sergiliyor.

Haberin Devamı

1 milyar dolar ihracat

Altı büyük defilenin de düzenleyeceği fuarda Victoria’s Secret mankenlerinden Maryna Linchuk gibi uluslararası mankenlerin yanı sıra Çağla Şıkel, Ayşe Hatun Önal, Merve Büyüksaraç, Özge Ulusoy, Tuba Melis Türk, Ece Begüm Yücetan gibi yerli mankenlerde podyuma çıkacak. Ekonomi Bakanlığı’nın katılım destekleri kapsamındaki fuar, 19 Ocak günü sona erecek. Fuarın açılışı öncesi düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuar sayesinde hızla gelişen sektörün kent ekonomisine katkısını da artırdığını belirtti “İzmir, gelinlik damatlık ve abiye sektöründe dünyanın bir numaralı kenti olmaya adaydır” dedi. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar da, geniş bir destek programı sundukları sektörün geçen yıl 670 milyon dolar olan ihracatının bu yıl 1 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini ifade etti.