Ege Adada güçbirliği

Adada güçbirliği

09.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kaymakam Sadettin Yücel’in öncülüğünde düzenlenen toplantıda, Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin (KOMER) yeniden aktif hale getirilmesi için neler yapılabileceği masaya yatırıldı.

Adada güçbirliği

Kaymakam Sadettin Yücel’in öncülüğünde düzenlenen toplantıda, Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin (KOMER) yeniden aktif hale getirilmesi için neler yapılabileceği masaya yatırıldı. İlçedeki oda ve STK temsilcilerinin konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiği buluşmada söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Burası milli servetimiz. Herkesin elini taşın altına koyacağına inanıyorum” dedi. Kongre merkezinin Kuşadası için büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Günel, şöyle devam etti:
“Şu anda ekonomik nedenlerden dolayı yaşanan sorunlar var. Bunların çözümü için girişimde bulunma kararı aldık. İlk etapta Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya ile görüştük. 12 Haziran’da bir kez daha bir araya geleceğiz ve mevcut durumla ilgili bir sunum yapılacak. Kuşadası elbirliği içinde hareket ederse kongre merkezi çalışır hale gelir.”

Haberin Devamı

Fuarlar düzenlenebilir

Kuşadası-Efes Kongre Merkezi’nde, 2 bin 700 kişilik büyük oditoryum, 745 kişilik alt kat oditoryum, üçe bölünebilen 800 kişilik toplantı salonu, ikiye bölünebilen 400 kişilik toplantı salonu, 33 adet 45 ila 800 kişi kapasiteye sahip komite ve küçük toplantı odaları, toplam 4 bin 415 metrekare kapalı ve 3 bin metrekare açık alan ile bölge ihtisas fuarlarına ev sahipliği yapabilecek sergi alanı bulunuyor.