Ege Adaletin sesi Kuşadası

Adaletin sesi Kuşadası

22.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda açtığı gezici sergi ile dört kente ulaşacak, toplumda adalet farkındalığını artıracak.

Adaletin sesi Kuşadası

Kuşadası Belediyesi, sosyal alanda yaşanan adaletsizliklere dikkat çekmek ve toplumda adalet farkındalığı oluşturmak amacıyla pop-art eserlerden oluşan bir sergi hazırladı. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda açılan “Adaletin Ötesi” ismini taşıyan, adalet talebini 8 adet pop-art eser aracılığıyla ortaya koyan sergiye ilgi, ilk günden yoğun oldu. Öte yandan sergi, Türkiye’nin ilk gezici pop-art sergisi olma özelliğini taşıyor. Kuşadası’ndan 24 Şubat’ta sona erecek olan serginin yolculuğu 4 büyük kentle sürecek.

Haberin Devamı

Serginin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kahramanmaraş depremlerindeki bu kayıplar, bu tablo adil mi?’ Adalet talebinin bu kadar arttığı bir dönemde, bizler de toplumun adalet talebini, yaratıcı düşünce ve güzel sanatları bir araya getirerek bugün burada toplumun hassasiyetlerine vurgu yapan, içeriğinde milli iradenin ve demokrasinin üstünlüğünden, çocuk istismarına, çevreden, iklim değişikliğine, gelir adaletsizliğinden, üstünlerin hukukuna birçok konuda sanat yoluyla toplum hassasiyetini dile getiren, adaletin ötesinde neler olduğunu anlatan bu projeye imza attık” dedi.

Yeşil seferberliği devam ediyor

‘Daha yeşil bir çevre’ hedefiyle kente 2022 yılında 18 milyon 415 bin TL’lik yatırımla 85 bin 475 metrekare yeşil alan kazandıran Kuşadası Belediyesi, park yapım çalışmalarına yeni yılda da devam ediyor. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Değirmendere Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Türkan Saylan Parkı’nın yapımı tamamlanırken Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yer alan Altın Güvercin Parkı ile Güzelçamlı Mahallesi’ndeki Nazar Boncuğu Parkı’nın yapım çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Hizmette uyum

Kuşadası Belediyesi tarafından kentin sorunlarına uzun vadeli çözüm getirmek amacıyla yürütülen alt ve üst yapıyı yenileme çalışmaları, Cumhuriyet ve Davutlar mahalleleri ile sürüyor. Aydın Büyükşehir ve ilgili kurumların altyapı işlerini tamamlamasıyla Cumhuriyet Mahallesi’nde 50 bin metrekarelik alanı kapsayan 22 sokakta yol yapım çalışmaları yapılıyor. 720 metre uzunluğa sahip Hürriyet Caddesi’nde ise, 8500 metrekarelik alanda yürütülen kilit parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor.