Ege Adaylardan engelsiz bir İzmir istediler

Adaylardan engelsiz bir İzmir istediler

16.03.2009 - 01:56 | Son Güncellenme:

Ege Tüm Engelliler, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi, başkan adaylarını ağırladı. Sorunlar dile getirildi, hayatı kolaylaştıracak projelere öncelik vermeleri istendi

Adaylardan engelsiz bir İzmir istediler

Ege Tüm Engelliler, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi (EGETEKO), 29 Mart’taki yerel seçimlerde başkanlığa aday olan isimleri ağırladı. Kültürpark Göl Gazinosu’nda düzenlenen organizasyona, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy, CHP Konak İlçe Başkanı Uğur Yelekli, Saadet Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Cemal Arıkan katıldı. EGETEKO Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yenice, amaçlarının, hem belediye başkan adaylarının engelliler için yapacakları projeleri öğrenmek hem de yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek olduğunu söyledi.
Yaklaşık iki saat süren toplantıda konuşan adaylar, engellileri evlerinden çıkarıp topluma kazandıracaklarını söyledi. Onlar için hayatı kolaylaştırıcıp rojeler hazırladıklarını, birbiri ardına uygulamaya sunacaklarını bildirdi.
Özel otobüsler artırılmalı
Engellilere yönelik otobüs sayısının artırılacağı, konaklayabilecekleri merkezler kurulacağı, kaldırımların yeniden düzenleneceği, engelli asansörlerinin yaygınlaştırılacağı, tekerlekli sandalye ve akülü araç desteğinde bulunulacağı bildirildi.