Ege Afrika’yla ticaret takasla gelişecek

Afrika’yla ticaret takasla gelişecek

22.08.2017 - 05:37 | Son Güncellenme:

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım,  Afrika ülkelerinde başlatacakları ihracatta barter sistemi olarak bilinen “emtia bazlı finasman” modeliyle, parayla ticaret yapılamayan pazarlarda dış satımın  artmasını beklediklerini söyledi.

Afrika’yla ticaret takasla gelişecek

İhracatta uzun bir süredir tartışılan barter modeli üzerindeki çalışmaların da son aşamaya geldiğine dikkat çeken Yıldırım, Türkiye’nin hedef pazar olarak belirlediği Afrika coğrafyası için çok önemli bir modeli hayata geçireceklerini kaydetti. Yıldırım, şu bilgileri verdi:

“Afrika ülkelerinde başlatacağımız ihracatta barter sistemi olarak bilinen “emtia bazlı finasman” modeliyle, parayla ticaret yapılamayan pazarlarda dış satımın artmasını bekliyoruz. Afrika’daki 8 ülke için alıcılar, satıcılar, üretim potansiyeli, tüketim bilgileri ve bu ülkelerde yapılabilecek projeler gibi başlıkları içeren çok boyutlu bir çalışmayı tamamladık. Yıl sonu gelmeden bu 8 ülkeden bir veya bir kaçında barter olarak da bilinen emtia bazlı finansman modelini deneyeceğiz. Bu şekilde doğrudan parayla ticaret yapılamayacak ülkelerle daha fazla ihracat yapılabilecek.”