Ege Ağaç katliamına çözüm bulunamadı

Ağaç katliamına çözüm bulunamadı

01.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege Denizi’nde gemi trafiğini takip, yasak avlanma, insan kaçakçılığı gibi olayları takip etmek amacıyla Denizcilik Müsteşarlığı’nca hazırlanan ve Çanakkale, Balıkesir ve İzmir’i kapsayan “Nemrut Koyu-Aliağa Bölgesi ve İzmir Alsancak Limanı Gemi Trafik Sistemleri Projesi” kapsamında Bayraklı sırtlarındaki Atatürk Ormanı’nda 92 ağaç kesildi.

Ağaç katliamına çözüm bulunamadı

Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine durum değerlendirmesi amacıyla İzmir Valiliği’nde toplantı yapıldı. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Çitçi’nin başkanlığında basına kapalı yapılan toplantıya Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Çitçi’nin yanı sıra Vali Cahit Kıraç, Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürü Hızırreis Deniz, Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, Bayraklı Belediyesi Başkanvekili Veli Topal, İl Özel İdaresi İmar Daire Başkanı Nurettin Yıldız, Yatırım ve İnşaat Müdürü Ramazan Taşçı katıldı.
Vali Kıraç ve Müsteşar Yardımcısı Çitçi açıklama yapmazken, Bayraklı Belediye Başkanvekili Veli Topal, “Başka bir alternatif olsun istiyoruz” dedi. Heyetin, Bayraklı’da ağaç kesilen alanda öğlen saatlerinde inceleme yaptığı toplantıda ise gözlemevinin TÜBİTAK raporları doğrultusunda başka bir yere yapılmasının mümkün olmadığı yönünde görüş bildirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Tramvay hatları görücüde
Büyükşehir Belediyesi’nin, Fahrettin Altay-Alsancak-Halkapınar, Buca Şirinyer-Tınaztepe Kampusü ve Alaybey-Mavişehir arası 3 tramvay hattı projesi için geri sayım başladı. Dış kredi için DPT’ye başvuruldu. Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) yetkilileri, İzmir’de incelemelerde bulundu. Uzmanlar, raporu DLH Genel Müdürlüğü’ne sunacak. Onay gelirse dosya DPT’ye gönderilecek. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi 2011 bütçesinde, tramvay yapımı ve vagon alımı için 76 milyon 589 bin 429 TL kaynak ayırdı.

Kıyı bandı, lodosa karşı düzenleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kıyı bandına zarar veren lodosun etkilerini en aza indirmek ve sahil şeridini kentte yaşayanlar tarafından daha çok kullanılır hale getirmek amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Güzelbahçe Mithatpaşa Caddesi ile Ahmet Piriştina Kıyı Bandı’nda gerçekleştirdiği düzenlemelere Narlıdere Altı Evler Mahallesi’nde de devam eden ekipler, çalışmaları büyük ölçüde tamamladı.