Ege Ağrılılara destek sözü

Ağrılılara destek sözü

09.10.2019 - 00:50 | Son Güncellenme:

.

Ağrılılara destek sözü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu’nu ağırladı, proje bazlı çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu yöneticilerini makamında ağırladı. Ziyarette, Federasyon Başkanı Tekin Yalçın yaptıkları çalışmaları anlattı, “Ege Bölgesi’nin genelinde 300 bin civarında hemşehrimiz yaşıyor. İzmir’de Ağrılılar TÜİK verilerine göre, nüfus yoğunluğu açısından beşinci sırada bulunuyor. Yöresel kültürümüzün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması noktasında yerel yönetimlerle yapılacak olan işbirliğini önemsiyoruz. Federasyon olarak, aylık bir gazete yayınlıyoruz. Ayrıca, bin hemşehrimizin yer alacağı Ağrılılar İş Rehberi’nin hazırlığı da sürüyor” dedi.

‘STK’ların misyonu önemli’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Soyer de, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını çok önemsediklerini ve kentin en önemli bileşenleri arasında gördüklerini ifade etti. Başkan Soyer, “Bilinmesini isterim ki, sivil toplum kuruluşları kentin gelişmesiyle, yöresel kültürlerin yaşatılması noktasında önemli bir misyon üstlenmektedir. Ağrılılar’ın bu denli profesyonel bir federasyon tarafından temsil ediliyor olması, bizlerin de STK’lara karşı olan sorumluluğunu artırıyor. Bunun bilincindeyiz. Proje bazlı çalışmalarda Büyükşehir olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu.