Ege AGROEXPO heyecanı

AGROEXPO heyecanı

07.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

AGROEXPO heyecanı

Orion Fuarcılık’ın düzenlediği, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın da ilk dört tarım-hayvancılık fuarından biri olan Agroexpo, bugün Bakan Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla 14. kez kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

7 Şubat Perşembe günü yapılacak açılış töreninin hemen ardından 17 Ülke tarım bakanı ve bakanlık üst düzey yetkililerinin katılacağı, Türkiye tarihinde ilk kez ‘Dünyada Tarımın Geleceği’ konulu ‘Uluslararası Tarım Bakanları Zirvesi’ düzenlenecek. Zirveye katılacak ülke bakan ve bakanlık temsilcileri Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Etiyopya, Gürcistan, KKTC, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Somali, Sudan ve Ürdün olurken zirvenin açılışı Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli tarafından yapılacak.

Tarım ve hayvancılık sektörü için bu zirvenin çok önemli olduğunu vurgulayan Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, “Agroexpo’da Tarım ve Orman Bakanlığımızın önderliğinde Türkiye tarihinde ilk kez Uluslararası Tarım Bakanları Zirvesi gerçekleşecek. Bu fuar Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlayan çok büyük bir fuar. Agroexpo, 2018 yılında 60 ülkeden alım heyetlerinin katılımı ile 500 milyon doların üzerinde iş hacmi sağladı. Bu yıl ise hedefimiz 70 ülkeden alım heyetlerinin katılımı ve yerli yabancı binlerce iş insanı arasında yapılacak ikili görüşmeler ile 600 milyon doların üzerinde bir iş hacmi sağlamak. Ülke tarımına daha fazla katkı sağlamak için çok çalışıyoruz. Ticaret Bakanlığımızın da fuarımıza destekleri çok büyük. Ticaret Bakanlığımız tarafından Alım heyeti organizasyonları kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek ve yerli üretici olan fuar katılımcılarımız da katkı payları alacaklar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Orion Fuarcılık tarafından maddi olarak desteklenen ziyaretçi organizasyonları ile Türkiye’nin bütün bölgelerinden üreticiler ve yurtdışından gelecek olan alım heyetlerinin katılacağı organizasyon, Fuar İzmir’de düzenlenecek. Girişin ücretsiz olduğu fuarda düzenlenecek zirveler, paneller ve şovlar tarım sektörüne damga vuracak.

Kiraz’a müjde verdi

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Kiraz ilçesinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve kooperatif üyeleri ile bir araya geldi, burada 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. AK Parti için oy isteyen Bakan Pakdemirli, yapacakları projelere de değinerek, “Süs bitkisi yetiştiricileri için projeler var. Mevcut orman fidanlıklarından ihtiyaç fazlası olanları özel fidanlık sahiplerine kiraya veriyoruz. Bunun yanında, ormanlık alanlarda süs bitkilerinin de yetiştirilebileceği özel orman fidanlığı kurulmasına izin verilmesini sağlayacağız” dedi. Bekir Pakdemirli, Kiraz’ın Suludere Mahallesi’nde yer altı barajı projesi ile ilgili çalışma yapacaklarını belirtti. Yine Kiraz’da veteriner fakültesi kurulduğunu hatırlatan Pakdemirli, “Evlatlarımızın artık Kiraz’dan göç etmeyecek. Devletimiz çok büyük. Kiraz gibi bir yerde bile artık üniversitemiz var” ifadelerini kullandı. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da, ilçeyi hayvancılık üssü haline getirmek istediklerini söyledi. UMUT KARAKOYUN DHA

Yazarlar