Ege ‘Ahi, kardeşim demektir’

‘Ahi, kardeşim demektir’

24.09.2017 - 04:45 | Son Güncellenme:

30. Ahilik Haftası, Gaziemir ve Karaburun’da coşkuyla kutlandı. Esnaf Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, kaymakamlıkları ve başkanları ziyaret etti, “Ahilik felsefesini topluma doğru aktarmalıyız. Ahi, ‘kardeşim’ anlamına gelir” dedi

‘Ahi, kardeşim demektir’

İzmir’in Gaziemir ve Karaburun ilçelerinde 30. Ahilik Haftası etkinlikleri sona erdi. Programlar kapsamında, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Karaburun kaymakamlığına vekalet eden Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile Karaburun Belediye Başkanvekili Hamdi Yavuz’a Ahilik Nasihatı Tablosu sundu. Açılış konuşmalarını Gaziemir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Süleyman Beyen ile Karaburun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Latif Ok yaptı.

Haberin Devamı

Pilav ve helva ikramı

Gaziemir Sevgi Yolu’nda ve Karaburun Cumhuriyet Meydanı’nda ilçe esnaf sanatkârları ile halka açık kahvaltı verildi. Kahvaltıda bir araya gelen halka ve esnaf sanatkârlara seslenen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Ahi felsefesini topluma ve yeni kuşağa doğru aktarmayı hedeflediklerini kaydetti, “Yalın anlamıyla ahi ‘kardeşim’ demektir. Ahilik felsefesi sanatın, ticaretin ve mesleğin olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulmasını öngörür. Etkinliklerle de, ahilik felsefesinin ve Ahi Evran kurallarının topluma tanıtılmasını hedefliyoruz. Üyelerimiz kendilerini geliştirmeli, devlette esnaf sanatkâra pozitif ayrımcılık uygulamalı” dedi. Mutlu ve komite üyeleri, mehter takımı eşliğinde esnafa karanfil dağıttı. Halka da Ahi pilavı ve helvası ikram edildi.