Ege Ahşaba can veriyorlar

Ahşaba can veriyorlar

22.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi Gültepe Semt Merkezi’nde ahşap boyama kursuna katılan çok sayıda kadın kursiyer, bin bir renkle bezedikleri ahşap malzemelere adeta can veriyor.

Ahşaba can veriyorlar

Kursiyerlerin el emeği eserleriyle tam bir Sevgi Evi’ne dönüşen Gültepe Semt Merkezi’nde ahşap boyamada önemli yol alındı. Eğitimci Sevil Daban’ın nezaretinde gerçekleşen kursta bugüne kadar sehpadan tabloya, mücevher kutularından tepsilere kadar çok çeşitli ürünler renklendirildi. Renklerin ahengini günlük kullanımdaki eşyalara aksettiren Gültepeli kadınlar, hediyelik eşya fuarlarında ve Konak Belediyesi semt merkezlerinde ürettikleri malzemeleri satarak aile bütçelerine de katkı sağladı. Kursiyerler, kendilerine sunulan bu kültür hizmetinden dolayı Belediye Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür ettiler.

Güzelbahçe’de okuma yazma seferberliği
İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde başlatılan okuma yazma seferberliği çerçevesinde Maltepe mahallesinde düzenlenen kurslar büyük ilgi görüyor. Güzelbahçe Belediyesi, ilçede okuma yazma bilmeyen tek kişi kalmasın diye, Halk Eğitim Merkezi ve muhtarlarla işbirliği yaparak kurslar açıyor. Okula gidemedikleri için okuma yazma öğrenemeyenler de eğitimin yaşı olmadığını gösteriyor. Belediye Başkanı Mustafa İnce, kursa katılanları ziyaret etti, başarı diledi.