Ege Ak Partili adaylara akademik eğitim

Ak Partili adaylara akademik eğitim

03.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

16 Mart’ta ders başı yapacak olan siyaset akademisinde, adaylık düşünen 420 kişi eğitilecek. Akademide ilk dersi Bakan Binali Yıldırım verecek...

Ak Partili adaylara akademik eğitim

İzmir’de Ak Parti Siyaset Akademisi’nde 420 kişi, 16 Mart’ta ders başı yapacak. İlk dersi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım verecek. Daha çok yerel seçimde adaylık düşünenlerin kaydolduğu akademinin üçte ikisi kadın. Ak Parti, yerel seçim adaylarını Siyaset Akademisi’nde eğitecek. İlk dersin 16 Mart’ta verileceği akademiye 420 kişi kayıt yaptırdı. Kadın ve gençlerden 100, erkeklerden 200 lira ücret alındı. Dersler cuma ve cumartesi günleri saat 18.30’da başlayacak, 2 saat sürecek. Sekiz haftada 16 dersle tamamlanacak eğitim için yüzde 70 devam zorunluluğu aranacak. Eğitimin sonunda 50 ve üstü puan alana sertifika verilecek. Dersleri, bakanlar, genel başkan yardımcıları grup başkan vekilleri, belediye başkanları, akademisyenler, gelişim uzmanları verecek.

Üniversiteliler var
Ak Parti’nin ar-ge’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fırat Aytekin, “Akademiye başvuranların çoğu üyemiz. Parti dışından özellikle üniversite öğrencileri de kaydoldu. İzmir’de bu okulu beşinci kez açacağız. Sertifika yerel seçimde adaylık başvurusu için kriterlerden biri olacak” dedi.

Haberin Devamı

Cantimur, Ceylin’le haster giderdi

AK Parti’nin teşkilat başkanı, İzmir Koordinatörü Abdullah Cantimur, siyaset nedeniyle sürekli seyahat ettiğinden çocuklarına hasret yaşıyor. Cantimur, iki aylık bebeği Ceylin Bahar’ı bir ay göremeyince İzmir dönüşü onu koklayarak hasret giderdi. Ankara’da yaşayan Cantimur, sık sık görevli olduğu İzmir’e geldiğinden evinde az zaman geçiriyor. İki aylık kızı Ceylin Bahar’ı ancak bir ay görebilen Cantimur, akşamları otel odalarında 3G görüntülü bağlantısıyla hasret gideriyor. İzmir dönüşünde bir aydır görmediği Ceylin’e sarılarak hasret gidermeye çalışan Cantimur, bu buluşmanın kendisine de, ailesine de moral verdiğini belirtti.