Ege AK Partililer, vekil adaylarını seçecek

AK Partililer, vekil adaylarını seçecek

18.03.2011 - 00:01 | Son Güncellenme:

İzmir’de Ak Parti teşkilatları, 137 milletvekili aday adayından, iki bölgenin aday listelerinde görmek istedikleri isimleri belirleyecek.

AK Partililer, vekil adaylarını seçecek

Pazar günü Kaya Termal Otel’de, 10.00-16.00 saatleri arasında eğilim yoklaması yapılacak. İzmir’den seçilecek 26 milletvekili için her bölgede 13 aday işaretlenecek. 13’ten az ya da çok işaretleme yapanların oyu geçersiz sayılacak. Parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin de katılacak. Oylar açık tasnif edilecek ve geçmiş yılların aksine bu kez sonuçlar açıklanacak.

Gözlemciler gelecek
Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) İzmir İl Başkanı Özgür Hızal, “Seçimin sağlıklı koşullarda gerçekleşmesi için Genel Merkez’den gözlemciler de gelecek. Eğilim yoklaması öncesi aday adayları, toplantılarla, ziyaretlerle kendilerini tanıttı. Yeniden aday adayı olan milletvekilleri, eğilim yoklamasına girmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

MHP’de adaylık için son tarih, 21 Mart
MHP’de Genel Merkez’e yapılan milletvekili aday adaylığı başvurularında, İzmir’den 10 kişi görev istedi. Başvurular 21 Mart’ta sona erecek. Başvurular, il başkanlıklarına değil, sadece Genel Merkez’e yapılıyor. 14 Mart’ta başlayan süreçte İzmir’den 10 kişi başvurdu. Ücretin herkes için bin lira olduğu partiye, eski il başkanları Müsavat Dervişoğlu, Ümit Akkuş, eski il başkan yardımcıları Mutlu Acar ve Emre Eryıldıran’ın yanı sıra Hasan Yıldız, Hasan Zeyrek, Mehmet Topbaş, Hatice Bölük, Sündüz Uzun, Serap Özökken başvurdu.

DSP İl Başkanı Mutlu istifa ettiDSP’de, 12 Mart’ta başlayan milletvekili aday adaylığı süresi, 28 Mart’ta doluyor. 80 kişinin başvurduğu parti, aday adaylarından 500 lira başvuru ücreti alıyor. DSP İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu, adaylık için görevinden istifa etti. Yerine İl Sekreteri Önder İrice vekaleten atandı. Ak güvercinler, DSP Genel Başkanı Masum Türker’in 26 Mart’ta katılacağı yemekli toplantıda moral topladı.